Jalkapallon harjoittelu kontaktitonta (päiv. 4.12.2020)
Julkaistu: 03.12.2020 00.00

Jalkapallon harjoittelu kontaktitonta (päiv. 4.12.2020)

Turun kaupunginhallituksen 2.12. päätöksen mukaisesti kaikki kunnallisten sisäliikuntapaikkojen yli 20-vuotiaiden harrastetoiminnan liikuntavuorot perutaan 3.12-23.12. väliseksi ajaksi koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Varsinais-Suomen pandemiaryhmän suosituksiin perustuen myös ulkoliikuntapaikkojen liikuntavuorot perutaan yli 20-vuotiaiden harrasteryhmien ja sekavuorojen osalta.

Käytännössä se tarkoittaa seuraavaa ÅIFK-joukkueille:

  • miesten ja naisten edustusjoukkueitten sekä ikämiesten ja perhefudiksen osalta joukkuetoiminta jää tauolle ajalle 3.12.-23.12.; tämä koskee sekä harjoitus- että ottelutapahtumia (edustusjoukkueille teemme henkilökohtaiset fyysiset ohjeet)
  • nuorten (alle 20) ja lasten toiminta jatku kuten tähänkin asti sekä sisä- että ulkotiloissa mutta maskisuositukset tulee tehostetusti ottaa huomioon
  • Harjoittelu alle 20-vuotiaiden toimintaan varatuilla vuoroilla tulee toteuttaa turvavälein ja ilman lähikontaktia. Tämä tarkoittaa mm. peliharjoittelussa, voimistelussa, kamppailulajiharjoittelussa lähikontaktityyppisestä harjoittelusta pidättäytymistä.
  • maskisuositukset sisällä ja ulkona: alle 15-vuotiaille suositellaan ja yli 15-vuotiailta edellytetään maskia muun kuin liikuntasuorituksen aikana
  • emme käytä Pukukoppeja; ei sisä- eikä ulkovuorolla
  • harjoitustapahtumissa läsnä vain pelaajat, valmentajat ja muut toimihenkilöt - ei vanhempia tai muita katsojia; Lähitapiola Areenasta on tullut palautetta että siellä on varsinkin U12-treenien aikana vanhempia läsnä (Kts. tänä aamuna lähetetty LTA ohjeistus)
  • sisäliikuntavuoroilla saavutaan halliin kun kenttävuoro alkaa ja poistutaan kun kenttävuoro päättyy (alkulämmitys ulkona esim. lenkillä tai kentällä kun OMA kenttävuoro on alkanut)
  • koska Palloliitto on linjannut että kilpailutoiminta on tauolla niin se koskee seurassamme kaikkia harjoitusotteluita (myös seuran sisäisiä otteluita!), joukkueitten tulee nopealla aikataulullla peruuttaa sovitut harjoituspelit jotta ei tule ylimääräisiä kustannuksia
  • Maskun Talvisarjan kaikki joulukuulle suunnitellut pelit siirtyy myöhempään ajankohtaan kuten myös Lähitapiola Areenan Disne talvisarja. Myös Peimari Liiga keskeytetään 23.12.2020 asti.

Mikäli yllä manittuihin asioihin tulee lisää tarkennuksia niin reagoimme mahdollisimman pikaisesti.

Lisää tietoa antaa: Lena Hindström-Pesu, lena.hindstrom-pesu(at)ffaifk.fi