Akatemiavierailu 6.10.2019 Djurgårdens IF:n vieraana
14.10.2019 11:06 Uutiset / Pääsivusto

Akatemiavierailu 6.10.2019 Djurgårdens IF:n vieraana

ÅIFK:n valmennuspäälliköt Jarkko Tallqvist ja Matthias Ahonen, edustusjoukkueen valmentaja Jami Wallenius sekä seuran fysiikkavalmentaja Timo Koljonen kävivät tutustumassa Djurgårdens IF:n junioriakatemiaan sunnuntaina 6.10.2019. Kontaktoinnissa suurena apuna oli seuran monivuotisen yhteistyökumppanin DHL Express:in toimitusjohtaja Peter Ervasalo. ÅIFK:n delegaation otti ystävällisesti vastaan DIF:n akatemian johtaja Christian Gentile. Hän kertoi todella avoimesti seuransa toimintatavoista sekä tavoitteista.

Jarkko Tallqvist:

”Meillä oli mielettömän antoisa päivä Djurgårdens IF:n vieraana. Oli todella mielenkiintoista kuulla ja nähdä pohjoismaisessa mittapuussa ison organisaation toimintaa. Volyymit olivat toki aivan eri luokkaa kuin meillä Turussa, mutta se mihin panostettiin, oli tuttua: harjoittelun laatuun, pelaajista huolehtimiseen sekä toiminnan suunnitelmallisuuteen. He tekevät työtä pitkäjänteisesti ja pelaajille annetaan aikaa kehittyä jalkapalloilijoina, vaikka kasvupyrähdyksen (PHV) aikana tulisikin takapakkia kehitykselle.

Kouluyhteistyö myös korostui nuorten pelaajien arjen järjestämisessä. Uskon, että olemme Suomessa ihan hyvällä tasolla siinä mittarissa. Harjoitusmäärät DIF akatemiapelaajilla eivät ole sen isommat kuin esimerkiksi Turussa vastaavan tasoisilla pelaajilla. Pikemminkin määrät ovat vähäisempiä, mutta yksittäiset harjoitustapahtumat sitten taas vastaavasti pidempiä.

-Heidän valmennuslinjauksensa osalta olemme hyvin samoilla jäljillä tulevan ÅIFK:n valmennuslinjan kanssa. Oli ilo huomata, että hyvin samankaltaisia asioita pidetään tärkeinä ja painotuksen kohteina. Esimerkiksi fyysisten ominaisuuksien on oltava riittävällä tasolla, jotta voidaan harjoitella seuran haluamalla tavalla. Myös se, että ammmattivalmentajia oli palkattuna vasta aivan vanhimpiin junioreihin ja nuoremmissa mentiin oto/vanhempi- linjalla, osoittaa seurarakenteiden samankaltaisuuden Suomeen. Kaikesta heidän esittelemästään heijastui vahvasti pelaajasta ja valmentajista välittäminen ja huolenpito. Omista pidetään huolta. Näin saadaan rakennettua ilmapiiri, jossa kaikkien on hyvä toimia ja kokea arvostusta - siihen mekin ÅIFK:ssa pyrimme.

Sunnuntain kruunasi Allsvenskanin Tukholman paikallisottelu DIF-Hammarby, jota pääsimme seuraamaan DHL Express:in ja Djurgårdens IF:n vieraana. Loistava päivä, josta jäi paljon hyviä asioita mukaan kotiin vietäväksi. Lisäksi kontaktit DIF-akatemian suuntaan ovat nyt olemassa tulevaisuutta varten.”   
Lisää uutisia
Jalkapallo
«  Syyskuu   »
Kategoriat