Tervetuloa ÅIFK:hon!
Mikäli olet liittymässä Åbo IFK:hon, on tämä lyhyt seurainfo sinulle. Ota rohkeasti yhteyttä joukkueen vastuuvalmentajaan, joukkueenjohtajaan (jojo) tai toiminnanjohtaja Lena Hindström-Pesuun tai valmennuspäällikkö Jarkko Tallqvist tai U12 Matthias Ahonen. Yhteystiedot löytyy yhteystiedot-kohdasta yläpalkista.

Lena Hindström-Pesu, lena.hindstrom-pesu(at)ffaifk.fi, 0405259029

Jarkko Tallqvist, jarkko.tallqvist(at)ffaifk.fi

Matthias Ahonen, matthias.ahonen(at)ffaifk.fi (alle 12 vuotiaat ja tyttöryhmät)

Seuran esittely
Fotbollsföreningen Åbo IFK r.f. on yksi Turun ja koko maan vanhimpia jalkapalloseuroja. Seura perustettiin vuonna 1908 ja jalkapallolla on alusta alkaen ollut merkittävä osa seuran toiminnassa. Tämän hetkinen FF ÅIFK on aktiivinen, kaksikielinen, monikulttuurinen ja menestyvä kasvattajaseura. Miesten edustusjoukkue pelaa kaudella 2023 kolmosdivarissa.

FF ÅIFK:n toiminnassa mukana olevat ovat erityisen ylpeitä seuran aktiivisesta junioritoiminnasta. Tällä hetkellä seura on Turun kaupungin kolmanneksi suurin seura. Seurassamme on n 400 junioripelaajaa, josta n. 70 on tyttöpelaajia. FF ÅIFK on osa laajempaa Centralföreningen ÅIFK:ta, johon kuuluu myös käsipallo, yleisurheilu ja keilailu. Seuramme toiminta-ajatuksena on kehittää urheilijoita sekä yksilönä että joukkueena, antaa kaikille mahdollisuus urheilun harrastamiseen juniori-iästä läpi elämän kaikkien vaiheiden. Seura pyrkii ikään ja tavoitteisiin katsomatta luomaan kaikille tasapuoliset mahdollisuudet harrastaa lajia tasoaan vastaavassa ryhmässä. Pyrimme toimimaan niin, että seura on hyvä paikka kasvaa lapselle. ÅIFK:hon kuuluminen on lapselle ja nuorelle arvokas ja innostava kokemus, josta muodostuu tärkeä kasvuympäristö perheen, koulun ja kavereiden rinnalle. ”en gång kamrat, alltid kamrat”

Miten voin liittyä joukkueeseen?
Ota yhteyttä ikäluokkasi vastuuvalmentajaan tai joukkuejohtajaan. Yhteystiedot löytyvät jalkapallojaoston yläpalkista yhteystiedot ja toimihenkilöt kohdasta. Ota tämän jälkeen yhteyttä joukkueen vastuuvalmentajaan tai jojoon. Joukkueen toimintaan voi tutustua joukkueen omilla alisivustoilla. Kauden vaihtuessa joukkueiden harjoituksiin on vapaa pääsy noin kahden viikon ajan. Katso erillinen informaatio jalkapallojaoston sivuilta. Kesken kautta liittyessäsi sovi vastuuvalmentajan/jojon kanssa, milloin menet joukkueen harjoituksiin tutustumaan.

Mitä toiminta ÅIFKssa maksaa?

Kausi alkaa 1.11 ja päättyy seuraavana vuonna 30.10. Maksut ovat riippuvaisia ikäluokasta;

  • Seuramaksu 270 - 550 € maksetaan seuralle (tällä katetaan mm. jäsenmaksu pääseuralle, toiminnan yleis- ja hallintokulut, valmennuspäällikön ja toiminnanjohtaja palvelut, vastuuvalmentajan korvaus, maalivahtivalmennus, sarjojen osallistumismaksut, palkintokuluja, valmentajien varusteet, toimihenkilöiden koulutuskuluja, pelaajakoulutus osittain ja kotipeliasu)
  • Olosuhdemaksu 20-30€/kk maksetaan seuralle ja tällä katetaan osittain Lähitapiola Arenan ja talvella Kupittaa 5 harjoitteluvuorojojen kustannuksia
  • Toimintamaksun lisäksi keskimäärin 100 - 500 € maksetaan joukkueelle riippuen joukkueen toiminnasta ja talkooaktiivisuudesta (maksulla katetaan valmentajien kulukorvaus, kaikki harjoitusvuorot, harjoituspelivuorot, pelaajalisenssit, tuomarimaksut, mahdollinen Futsal-osallistuminen, joukkueen yhdessä päättämiä varusteita, vanhemmilla ikäryhmillä pakollisen vakuutuksen (ellei tapaturmavakuutus ole perheen muun vakuutuksen yhteydessä) ja pelimatkojen kuljetukset sekä turnaukset.

Mikäli pelaaja siirtyy pois seurasta kesken kauden, ei maksettuja seura- ja joukkuemaksuja palauteta.

Tätä kaikkea tarjoamme sinulle, kun liityt Fotbollsföreningen ÅboIFK seuraan

  • Aktiivinen seurajohto
  • Valmennuspäälliköt, ja ammattitaitoiset ja koulutetut valmentajat
  • Laadukas ja yksilöllinen maalivahtivalmennus
  • Kaksikielinen ympäristö monikulttuurisuuden lisäksi
  • Joukkueiden välinen yhteistyö
  • Sopivan tasoisia harjoituksia ja pelejä
  • Erinomaiset harjoitusolosuhteet