Ranta-aho Tanskaan kaudelle 2024-2025 - yhteistyö Koldingin kanssa jatkuu
Miehet EdustusJulkaistu: 15.05.2024 07.00

Ranta-aho Tanskaan kaudelle 2024-2025 - yhteistyö Koldingin kanssa jatkuu

ÅIFK:n edustusjoukkueen pelinrakentaja Liam Ranta-aho suuntaa ensi kaudeksi Tanskan pelikentille. Siirto on seurausta keväällä 2023 alkaneesta seura-ja akatemiayhteistyöstä Koldingin käsipalloakatemian kanssa. Tulevalle kaudelle KIF Håndboldin organisaatioon siirtyvä Ranta-aho pääsee pelaamaan ja harjoittelemaan U19 liigajoukkueen, miesten kakkosjoukkueen sekä käsipalloakatemian riveissä - tiiviissä yhteistyössä edustusjoukkueen ammattilaisympäristön kanssa.


Pargas IF:n ja ÅIFK:n yhteistyöpelaaja Liam Ranta-aho

Ranta-aho harjoittelee vielä alkukesän Turussa ÅIFK:n liigajoukkueen mukana ja fysiikkaharjoitusohjelmin, jonka jälkeen muutto Tanskaan on edessä elokuun alkupuolella. Kesäkuun lopulla Liamilla ja MU20 maajoukkueella alkaa tiivis viisiviikkoinen maajoukkuejakso, joka päättyy M20 EHF Championship-turnaukseen Kosovossa heinäkuun lopulla. Syksyn ympäristönvaihdosta ja tulevia mahdollisuuksia käsipallomaassa hän odottaa jo innolla:

"Ammattimaisessa ympäristössä tavoitteeni on kehittyä mahdolisimman paljon. Samalla ympäristönvaihdos on seuraava askel käsipallourallani ja voi antaa minulle paremmat mahdollisuudet myös tulevaan!"

Nuori pelinrakentaja on ollut yksi edustusjoukkueen ja Pargas IF:n yhteistyöpelaajista, pelaten nyt 1,5 kauden ajan ÅIFK:n liigajoukkueen riveissä. Päättyneellä kaudella Ranta-aho on harjoitellut pääsääntöisesti Turussa liigamiehistön mukana kerryttäen ÅIFK:n miehissä 20 ottelussa 53 maalia. Ennen liittymistä liigaorganisaation Liam on pelannut kasvattajaseuransa Pargas IF:n juniorijoukkueissa sekä miesten divarijoukkueessa. Yhteistyö seurojen välillä on ollut myös pelaajan mieleen:

"Olen kiitollinen, että PIF:n ja ÅIFK:n yhteistyö on mahdollistanut minulle SM-liigapelit Turussa Piffenin otteluiden lisäksi. Haluan kiittää myös Akua ja Krisseä kahden Tanskan seuravierailun mahdollistamisesta!"

Valmentaja Aku Kuusisto toivottaa pelinrakentajalleen menestystä matkaan:

"Mahdollisuus Liamille on mahtava ja toivon todella, että näytöt Tanskassa avaavat hänelle lisää ovia. On aika paiskia kovasti töitä, jotta Liamin erikoisominaisuudet pääsevät vielä paremmin esille. Päämäärätietoista pelaajaa on ollut kiitollista valmentaa ja arvostan uskallusta heittäytyä urheilijanuralle. Onnea matkaan - takaisin saa aina tulla ennemmin tai myöhemmin!"


Lisäpalvelu Oy oli mukana mahdollistamassa yhteistyövierailua marraskuussa 2023

Yhteistyö on mahdollistanut neljän suomalaisnuoren vierailut KIF Håndboldakademin ympäristössä ensin keväällä 2023 ja sitten uudestaan syksyllä 2023. Ovi yhteistyölle avattiin kaudella 2022-2023 yhteistyössä ÅIFK:n ja Turun Seudun Urheiluakatemian valmentajan Aku Kuusiston ja tuolloin ÅIFK:ssa pelanneen Kristian Janssonin toimesta. Seura- ja akatemiayhteistyö tulee jatkumaan myös syksyllä 2024, kun neljälle suomalaispelaajalle aukeaa mahdollisuus päästä tutustumaan käsipallon huippumaahan ja ammattilaisorganisaatioon taas loka-marraskuun vaihteessa.

KIF Håndbold - kotisivut