ÄREVARVET LÖPS I KUPPIS tisdag 14.5. kl 17.30-19.00
YleisurheiluJulkaistu: 08.05.2024 16.58

ÄREVARVET LÖPS I KUPPIS tisdag 14.5. kl 17.30-19.00

ÄREVARVET 2024

I år anordnar ÅIFK Friidrott Ärevarvet tisdagen 14.5.2024 kl. 17:30-19:00 på i Kuppis idrottspark. Samling nära ingången till hallen kl. 17:30 med start kl.18:00. Det är är alltså istället för tisdagens träning som uteblir.

Ärevarvet är ett evenemang som föreningar har möjlighet att arrangera årligen för att samla in pengar till föreningen och Finlands Friidrottsförbund. Det går ut på att under en timme i egen takt utföra så många varv runt planen som möjligt. De som deltar har på förhand samlat sponsorer som sponsorerar med en summa per varv, eller med en engångssumma. Både privatpersoner och företag kan vara sponsorer. Mera information hittas på Ärevarvets hemsida (https://kunniakierros.fi/se/public) eller så kan man kontakta Joakim Björklund (jockib(a)gmail.com eller 050-4989333 på WhatsApp).

Vi hoppas så många som möjligt vill ställa upp och delta. Det här gäller de juniorer som annars tränar med oss, men även föräldrar eller syskon kan ställa upp om man vill. Man behöver inte annars vara aktiv i föreningen för att delta, det räcker med att man registrerar sig som deltagare, samlar sponsorer, och sen kommer med på evenemanget.

Insamlingen av sponsorer för evenemanget sker med hjälp av Ärevarvsappen "Kunniakierros" som finns för iOS och Android och hittas med det namnet i respektive app-butik. Appen kräver att man har en epost-adress registrerad, och då kan man beställa en pin-kod för att logga in i den. Vi har på förhand registerat epost-adresser för de som är aktiva, och för juniorerna som inte har egen epost-adress så har vi registrerat en förälders epost-adress. Ifall man undrar vilken epost-adress som ska användas, eller om flera i familjen vill delta, så kan man kontakta Joakim Björklund (jockib(a)gmail.com eller 050-4989333 på WhatsApp) som är vår Ärevarvskontaktperson. Man måste ha separata epost-adresser för varje deltagare. En kort beskrivning av hur man tar ibruk appen finns bifogad.

Minimisponsorering är 0,50 euro/varv eller den rekommenderade engångssumman 15 euro (officiella lägsta summan är 5 euro).

Ifall man inte får app:en att fungera så går det att anmäla sponsorer på pappersblankett också. Den hittas här: Sponsorblankett Ärevarvet 2024. Tyvärr verkar den svenskspråkiga blanketten i år ha nåt fel och är väldigt otydlig, därför har jag länkat till den finska. Viktigt är att man fyller i vem som deltar (dvs. springer) och för de som sponsorerar så måste vi ha en epost-adress, eftersom vi inte sänder ut pappersfakturor. Ett antal blanketter kommer att finnas utskrivna på stället.

Vi kommer att behöva några varvräknare också, så jag hoppas det finns föräldrar som kan ställa upp och räkna.

Joakim Björklund

ÅIFK Friidrott, Ordförande