Damhandboll i Samppalinna på lördagen och söndagen
Julkaistu: 11.03.2022 21.45

Damhandboll i Samppalinna på lördagen och söndagen

På lördagen den 12 mars är det dags för damhandbollens FM-serie i Samppalinna bollhall. Pargas IF, som tagit steget upp från 1. divisionen spelar sina två matcher mot Dicken på lördagen och söndagen. Mötet är något av en David mot Goljat kamp, så Dicken i sina femton matcher endast tappat poäng två gånger och Pargas IF, som spelar sin första säsong i FM-serien endast har vunnit en match.

Ska bli väldigt intressant att möta finländska mästarna Dicken i ett dubbelmöte lördag och söndag hemma i Samppalinna. Då PIUG är stängd för studentskrivningarna så kan vi nog kalla Samppalinna för vårt hem, vi har ändå tränat där en gång per vecka hela säsongen. Blir en utmaning för våra damer att med kort varsel möta för det första samma lag igen men också att möta ett så hårt lag och dessutom spela så tidigt på förmiddagen som matchen på söndagen är, säger tränaren Robert "Ropsa" Åberg.

Dickens matcher har dock varit väldigt långt ifrån överlägsna segrar och Piffen har gjort stora framsteg under de senaste månaderna. Trots ett ungt lag, så har Piffen även spelare med tidigare FM-serieerfarenhet, då för åbobor bekanta namn som Annika Kurki, Nelli Snellman, Antonia Ahlbäck och Rebecca Anckar finns i uppställningen med Anna Nylund (SIF) och Matilda Sjöstedt (SIF). Yngre spelare från Åbo är bl.a. Joanna Perho och Patricia Anckar.

Laget har sakta men säkert gått framåt, ett ungt lag har visserligen sina upp- och nedgångar men senaste matcherna har definitivt varit uppåt igen. Uddamålsförlusten mot Grani senaste vecka var ett klart bevis på det. Vi kommer än en gång att gå in i matcherna som utmanare, men motståndarna vet att om de ens ger en liten möjlighet åt oss så kommer vi att göra livet surt för dem i kampen om poängen, säger Ropsa om matchbilden.

Stämningen i hallen lär bli bra, då Pargas IF har med sig en hejarklack med trummor.

Välkommen till Samppalinna!