Aku Lindberg vastaamaan ÅIFK:n vanhimpien poikajunioreiden maalivahtivalmennuksesta
Julkaistu: 15.09.2021 14.00

Aku Lindberg vastaamaan ÅIFK:n vanhimpien poikajunioreiden maalivahtivalmennuksesta

IFK:n monivuotinen liigamaalivahti Axel "Aku" Lindberg ottaa vastuulleen seuran BP-, AP- ja M1D-joukkueiden nuorien maalivahtien valmennuksen. Pelaajaurallaan yli 200 pääsarjapeliä Fenixin ja ÅIFK:n riveissä pelannut Lindberg lopetti oman liigauransa keväällä 2016 ÅIFK:n luottomaalivahtina. Tämän jälkeen käsipallo on jatkunut maalivahdin ja mentorin roolissa Akkupoikien 1. divisioonajoukkueen riveissä, mutta elokuusta 2021 alkaen Aku on ottanut vastuulleen liigajoukkueeseen tavoittelevien poikamaalivahtien valmennusta.

Elokuun lopulla aloitettu IFK:n maalivahtivalmennus kokeneen Lindbergin johdolla tarjoaa nuorille pelaajille henkilökohtaista opastusta maalivahtipelaamisen teknisiin ja taktisisiin yksityiskohtiin. Lisäksi Akun valmennuskohteena tulee olemaan maalivahtien peleihin valmistautuminen ja pelinlukeminen otteluiden aikana. Lindberg tullaankin kauden aikana näkemään B-, A- ja M1D-joukkueen harjoitusten lisäksi myös juniori- ja M1D-otteluissa maalivahtien apuna Samppalinnan palloiluhallissa.

"Lindberg tuo tärkeän lisän joukkueidemme harjoitusarkeen tarjoten sen puuttuvan palasen valmennustiimeihin, mikä monelta nuorelta maalivahdilta valitettavasti puuttuu. Hän tulee, maalivahdin teknisten ja taitojen opettamisen lisäksi, auttamaan nuoria veskareita psyykkisellä puolella ja vastustajan lukemisessa otteluiden aikana. Aku tuo valtavan lisäarvon meidän nuorille maalivahdeille ja on mahtavaa, että kokeneet pelaajat haluavat olla seura-arjessa mukana vielä peliuransa jälkeenkin!",
kertoo Lindbergin monivuotinen pelikaveri ja nykyinen päävalmentaja Aku Kuusisto.