Aleksandar Trenchevski vahvistaa ÅIFK:n keskustaa
Miehet edustusJulkaistu: 02.01.2022 19.59

Aleksandar Trenchevski vahvistaa ÅIFK:n keskustaa

Teksti: ÅIFK, artikkelin kansikuva: Robert Lemberg, sisäsivun kuva Ari Soini.

Kullanarvoinen pelaaja ÅIFK:n riveihin

Piffenin paidassa toissa kaudella pelannut ja viimeksi Pohjois-Makedonian Superliigassa menestynyt Aleksandar Trenchevski astuu ÅIFK:n riveihin loppiaisen jälkeen.

ÅIFK vahvistaa miesten edustusjoukkueen kokoonpanoa loppiaisen jälkeen. Riviin astuu SM-liigasta jo aiemmin tuttu 31-vuotias viivapelaaja Aleksandar "Trena" Trenchevski. Makedonialaissyntyinen Trenchevski pelasi kaudella 2019–2020 Piffenin riveissä 18 ottelua tehden 80 maalia ja keräten 11 tähteä kauden aikana. Erityisesti hyökkäyspäässä maaleja tahkova pitelemätön 187-senttinen ja 100-kiloinen voimapesä Trenchevski osaa myös puolustaa kovaa. Piffenin joukkueenjohto arvioi makedonialaisen olevan "kullanarvoinen" ja ehti jo uusia sopimuksen hänen kanssaan kaudelle 2020–21, mutta seuran luovuttua sarjapaikasta Trenchevski siirtyi kotikonnuilleen.

- Oscar Berglundin muutettua kesken kauden pääkaupunkiseudulle työn perässä tuli meille äkillinen tarve korvaavalle hyökkäävälle sentterille loppukaudeksi. Aleksandar on meille enemmän kuin tuttu pelaaja Piffen vuosiltaan SM-liigassa ja olemme kuulleet hänestä pelkkää hyvää naapuriseurasta. Lisäksi Aleksandar on ollut loistavassa vireessä syyskaudella Pohjois-Makedonian Superliigassa. Saimme hankittua erittäin tärkeän palasen joukkueeseen loppukaudeksi paikkaamaan Occin jättämää aukkoa. Sopimus sisältää option myös kaudesta 2022–2023, sanoo miesten joukkueen manageri Matias Laine.

Aleksandar Trenchevski maalinteossa Aku Kuusistoa vastaan ottelussa ÅIFK-PIF lokakuussa 2019. Kuva: Ari Soini.

Joukkuetoverina ja valmentajana hyvin pidetty "Trena" ottaa myös tammikuun mittaan vastuuta seuran junioripuolen valmennuksessa ja tuo myös sinne lisää ammattimaisuutta.

- Aleksandar on meille tärkeä ja iso paikko etenkin hyökkäyspäähän. Joukkue on tehnyt sitoutuneesti hommia läpi vaikeankin syksyn ja niin pitää myös porukalla jatkaa saavuttaaksemme play-off-paikan. On kuitenkin fakta, että Trena tuo meille taas kaivattua iskukykyä myös sentterin pelipaikalle, toteaa miesten valmentaja Aku Kuusisto.

- Robin Mattsson on joutunut aivan liian kovalle kuormitukselle yksinään loppusyksystä, vaikka suorituikin siitä vähintäänkin kiitettävästi. Joukkueelle on tervettä saada kilpailua jälleen myös sentterin tontille. Samalla seura saa taas arvokasta ammattivalmennusosaamista myös junioripuolelle, Aku summaa.

Tervetuloa Suomen Turkuun Trena!