SM-liigan runkosarja päätökseen – taistelu pudotuspelipaikasta jatkuu alemmassa loppusarjassa
12.2.2020 17:48 Uutiset / Pääsivusto

ÅIFK kaatui luolassa niukasti Granille. Revanssi saadaan alemmassa jatkosarjassa, jossa molemmat tavoittelevat puolivälieräpaikkaa.

Taistelu pudotuspelipaikasta jatkuu alemmassa loppusarjassa

GrIFK-ÅIFK 31-27 (15-16)

Miesten edustusjoukkue päätti runkosarjan GrIFK:n vieraana Kauniaisissa kirpaisevalla 31-27 tappiolla. Ottelun lopputulos tarkoittaa sitä, että ÅIFK sijoittuu lopulta runkosarjassa seitsemänneksi ja saa mukaansa alempaan loppusarjaan yhden pisteen. Joukkueet jakautuvat tästä eteenpäin ylempään- ja alempaan neljän joukkueen jatkosarjaan, joissa pelataan vielä kaksinkertainen sarja (6 ottelua). Lähtöpisteet jatkosarjoihin on jaettu runkosarjan sijoitusten perusteella. Alemmassa loppusarjassa runkosarjassa viidenneksi sijoittunut joukkue saa kolme lähtöpistettä jatkosarjaan, kuudennes saa kaksi pistettä, seitsemäs yhden pisteen ja kahdeksas nolla pistettä. Sama pisteperiaate pätee ylemmässä loppusarjassa runkosarjan sijoituksilla 1–4.

Mitkä joukkueet jatkavat kevään pudotuspeleihin jatkosarjojen jälkeen?

Jatkosarjojen jälkeen ylemmän jatkosarjan kaksi parasta joukkuetta selviytyvät suoraan SM-liigan välieriin. Sijoille 3. ja 4. sijoittuneet pelaavat puolivälierät alemman loppusarjan sijoille 1. ja 2. sijoittuneita joukkueita vastaan. Alemman loppusarjan sijoille 3. ja 4. sijoittuneet päättävät kautensa jatkosarjan jälkeen. Puolivälierät pelataan paras kolmesta ottelusta -periaatteella. Kausi huipentuu keväällä pelattavaan finaalisarjaan.

Åbo IFK:n tavoitteena pudotuspelit

ÅIFK:n nuori joukkue on pelannut runkosarjassa hieman ailahtelevasti, mutta usein joukkue on otteluiden aikana pystynyt näyttämään täyttä potentiaaliaan. Pudotuspelipaikka on haarukassa mikäli tasaisuus ja ”flow” saadaan jatkumaan läpi koko ottelun jatkosarjassa. Varmaa on se, että Robin Karlssonin suojatit eivät tule antamaan tuumaakaan periksi taistelussa kauan odotetusta pudotuspelipaikasta. Samppalinnan palloiluhallissa tullaan varmasti näkemään kolme jännittävää kotiottelua. Tunnelma on aina parasta paikanpäällä, mutta ÅIFK:n kaikki koti- sekä vierasottelut ovat nähtävissä myös Solidportilla.

Loppusarjan ohjelma ja kotiottelut julkaistaan nettisivuilla ajankohtien vahvistuttua.


   
Lisää uutisia
Åbo IFK
«  Toukokuu   »
Kategoriat