Huikea turnaus ÅIFK P10-joukkueelta Raumalla
5.2.2019 15:11 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Huikea turnaus ÅIFK P10-joukkueelta Raumalla

ÅIFK P10 sai kutsun kovatasoiseen Länsi-Suomi turnaukseen, joka pelattiin Raumalla, 26.1.2019. Turnaukseen osallistui HJK Akatemia, Ilves, Inter, MuSa, Pallo-Iirot YJ, TPS ja VPS. Valmennusjohto halusi viedä uuden harjoituksissa sisään ajetun pelitavan käytäntöön turnauksessa, jossa vastustaja on Suomen huipputasoa. ”8v8 pelitavaksi olemme valinneet nk. tuplatimantin, eli 1(mv)-3-3-1 systeemin. Teemoina korkea ja aggressiivinen prässi, jossa tavoitteena on voittaa pallo vastustajalta mahdollisimman korkealta, ja nopeasti hakea maalintekopaikkoja. Pallon menetyksen jälkeen kolmen sekunnin sääntö, jossa kaksi lähinnä olevaa pelaaja prässää voittaakseen pallon takaisin joukkueelle. Voitettuamme pallon, haluamme saavuttaa kontrolloidun pallonhallinnan, jossa haemme murtautumismahdollisuutta vastustajan heikommalta puolelta, eli sieltä missä on enemmän tilaa”, kertoo joukkueen tuore vastuuvalmentaja, Peter Nuyttens ÅIFK P10:n uudesta pelitavasta.

”Mielestäni pojat pelasivat yhden parhaimmista turnauksistaan tähän mennessä”, valmentaja Markus Lauri jatkaa. ”Joukkue ja jokainen yksilö kasvoi turnauksen aikana ihan mielettömän paljon. Kun ensimmäinen ottelu Pallo-Iirot YJ:tä vastaan oli vielä hieman nihkeää, toinen matsi Ilvestä vastaan oli jo paljon parempaa. Siinä vaiheessa turnausta poikien yhteinen itseluottamus alkoi kasvaa, ja turnaukselle asetetut teemat alkoivat toteutua. Huipennus saatiin viimeisessä ottelussa, vaikka olisi voinut luulla, että pojat ovat siinä vaiheessa jo rättiväsyneitä. Tästä on hyvää jatkaa!”, Lauri jatkaa.

ÅIFK P10 voitti lohkonsa, jossa pelasivat Pallo-Iirot YJ, Ilves sekä HJK Akatemia. Välierässä joukkue hävisi Interille niukasti lukemin 0-1. Pronssiottelussa ÅIFK voitti HJK Akatemian lukemin 3-1. Turnauksen voitti MuSa, joka kaatoi Interin finaalissa lukemin 3-0. Onnea MuSa ja kiitos kaikille vastustajille!

”On tosi mahtavaa seuralle, joukkueelle ja pelaajille, kun joukkueemme pystyvät pelaamaan tasaisia otteluita Suomen kärkijoukkueita vastaan”, toteaa seuran U12 valmennuspäällikkö Matthias Ahonen.Tämä kertoo siitä, että seurassamme tehdään erittäin laadukasta valmennustyötä myös nuorimmissa ikäluokissa”, lisää Ahonen. Uusi Åbo IFKlainen harjoitus- ja pelaamiskonsepti on esitetty seuran valmentajille tammikuussa ja jalkautus kentälle on parhaillaan käynnissä. Seuran tavoitteena, on että uusi Åbo IFKlainen pelaamistapa näkyy kautta linjan kaikkien seurojen joukkueissa jo tämän kauden aikana. ”P10- joukkue pelaa jo tällä hetkellä hyvin pitkälle sellaista jalkapalloa mitä ÅIFK:ssa joukkueiden toivotaan tulevaisuudessa pelaavan”, mainitsee Ahonen.


   
Lisää uutisia
Åbo IFK
«  Huhtikuu   »
Kategoriat