Kolmet veljekset, kuusi pelaaja – Manderoosit, Kuusistot ja Maijalat jatkavat ÅIFK:ssa
12.4.2018 13:48 Uutiset / Miehet

Vasemmalta: Santeri Maijala (-00), Eemeli Maijala (-98), Valto Kuusisto (-96), Aku Kuusisto (-95), Niklas Manderoos (-95) ja Mikael Manderoos (-00)

Kolmet veljekset, kuusi pelaaja – Manderoosit, Kuusistot ja Maijalat jatkavat ÅIFK:ssa

Käsipalloseura Åbo IFK on tehnyt kuusi sopimusta omaa tuotantoa edustavien pelaajien kanssa. Niklas ja Mikael Manderoos, Aku ja Valto Kuusisto sekä Eemeli ja Santeri Maijala ovat myös jatkossa IFK:n miehiä. Kaikki veljekset edustavat ÅIFK:n oman juniorimyllyn tuloksia.

Niklas Manderoosia voidaan kutsua kokeneeksi liigapelaajaksi, vaikka ikää on kertynyt vasta 22 vuotta. Niin pelintekijänä kuin laidallakin viihtyvä monitaituri on kerryttänyt tililleen yli 200 liigamaalia, joista 56 viime kaudella. ÅIFK:ssa Niklas edustaa vahvasti kokeneempaa pelaajaosastoa ja tuo valtavan voitontahtonsa mukanaan joukkueen jokaiseen peliin. Myös joukkueen pukuhuoneessa "Nikke" on isossa roolissa aina värikkäillä tarinoillaan.

ÅIFK:n miesten maalivahtiosastolla jo seitsemännen kautensa aloittaa Aku Kuusisto. Päättyneellä kaudella Aku kirjautti tililleen 13 liigaottelua, joiden lisäksi mies ylitti 100 liigaottelun rajan. Nuoressa turkulaisjoukkueessa 23-vuotias maalivahti kuuluu siis jo selkeäasti joukkueen kokeneempaan kaartiin. Vahvasti juniorivalmennustyössä mukana oleva Kuusisto on vastannut viime kaudella seuran B-poikien ikäluokasta.

Takarakentajien pelaajaosastolle sijoittuva nuorempi veljeksistä, Valto Kuusisto, aloittaa myös seitsemännen kautensa ÅIFK:n liigajoukkueen mukana. Useista loukkaantumisista toipuneelle Kuusisto jr:lle on kertynyt kokemusta noin 60 liigaottelun verran. Hyökkäyksen keskellä viihtyvä Valto omaa vahvan pelinäkemyksen niin puolustus- kuin hyökkäyspäässäkin.

Vahva ja rämäpäinen takarakentaja Eemeli Maijala aloittaa viidennen kautensa ÅIFK:n liigajoukkueen mukana. P98-maajoukkueeseen kuuluvan Eemelin vahvuuksiin kuuluvat erinomaiset henkilökohtaiset puolustustaidot ja terrierimäinen periksiantamattomuus. Loukkaantumisten häiritsemällä viime kaudella takarakentajiin kuuluva Eemeli kirjautti tililleen alkukaudesta 10 liigamaalia, joten tuleville kausille miehelle jäi taatusti hieman ylimääräistä maalinälkää.

Nuorempi Maijaloista, Santeri Maijala, aloittaa toisen kautensa ÅIFK:n liigajoukkueessa. Viime kaudella läpimurtonsa SM-liigassa tehnyt nuori takarakentaja nosti profiiliaan kauden edetessä ja kirjautti lopulta tililleen 38 liigamaalia. P00-maajoukkueen kantaviin voimiin ja myös ÅIFK:n A-pojissa esiintyvän Santerin vahvuuksiin kuuluvat räjähtävät hyökkäyspään liikkeet ja monipuoliset ratkaisut niin läpiajoista kuin kauempaakin. Puolustuksessa Santeri on nuoresta iästään huolimatta osoittanut pärjäävänsä jo liigavauhdissa.

Mikael Manderoos nousi ÅIFK:n liigarinkiin päättyneellä kaudella ja maalasi hyökkäyksen laidalta 12 osumaa. ”Miksu” nähdään tulevalla kaudella myös ÅIFK:n A-poikien ja P00-maajoukkueen mukana.

”Viime kaudella sain paljon vastuuta myös edustuksessa ja se oli tärkeää. Tuleva kausi tuo uudet tavoitteet, jotka hyvä henki porukassa auttaa saavuttamaan. Odotan jo innolla tulevaa kautta!",
kertoi joukkueen junioritähti Santeri Maijala tulevaa kautta odotellen.

Kaikki kuusi veljestä ovat turkulaisen juniorimyllyn kasvatteja. Veljeksien vanhempi nelikko Niklas, Aku, Valto ja Eemeli ovat aikanaan pelanneet kaikki samoissa juniorijoukkueissa ja vastaavasti nuorempi duo Santeri ja Mikael ovat pelanneet juniorivuodet myös yhdessä. Yksi yhteinen tekijä kaikkien kuuden oman kasvatin taustasta löytyy: turkulainen valmentajalegenda Tuomas ”Tumppi” Laine on aikanaan toiminut jokaisen pojan valmennuksessa.

Toistaiseksi ÅIFK on kolmen veljesparin joukkue. Katsotaan, saataisiinko neljäskin veljesduo takaisin yhteen.
Lisää pelaajauutisia julkaistaan lähiaikoina IFK:n mediassa.


   
Lisää uutisia
Åbo IFK
«  Toukokuu   »
Kategoriat