Robin Karlsson on ÅIFK:n miesten uusi päävalmentaja
8.5.2018 10:31 Uutiset / Miehet

Robin Karlsson - miesten uusi päävalmentaja

Lehdistötiedote, julkaisuvapaa 21.5.2018

Käsipalloseura Åbo IFK on tehnyt valmentajasopimuksen Robin Karlssonin kanssa, joka aloittaa IFK:n miesten valmentajana vielä toukokuun aikana. Sopimus on mallia 1+1. Pelaajaurallaan BK-46:n ja HC Westin riveissä laidalla maaleja takonut Karlsson päätti kauden 2017-2018 pronssiin BK:n pelaajistossa. Karlsson suorittaa ensi kauden aikana loppuun käsipalloliiton järjestämän TS2-valmentajakoulutuksen.

Pelaajaurallaan Robin on voittanut 3 SM-kultaa BK-46:n ja HC Westin organisaatioissa. Pääsarjapelejä miehelle on kertynyt yli 450 ja niissä yli 1400 pääsarjamaalia. Komealla pelaajaurallaan vasen laitapelaaja on pelannut 40 A-maaottelua ja tehnyt niissä 110 maaottelumaalia. Nopeista jaloistaan ja monipuolisesta ratkaisurepertuaaristaan tunnettu Karlsson siirtyy alkavaksi kaudeksi päätoimiseksi valmentajaksi, mutta on toki valmis auttamaan tarvittaessa myös kentän puolella.

”Valmentaminen on aina kiinnostunut minua ja peliuran aikana olen toiminut myös juniorivalmentajana. Nyt kun tuli sopiva mahdollisuus valmentaa miesten joukkuetta ja samalla tarvittaessa pelata, niin oli helppo ottaa seuraava askel omalla uralla.”,
kertoi Robin Karlsson päätöksestään valmentajaksi ryhtymisestä.

Åbo IFK:n miesten joukkueen rakennus on hyvällä mallilla, kun kaikki viime kauden pelaajat jatkavat joukkueessa ja ainakin Kauniaisten suunnalta saapuu taas uusia kasvoja pukukoppiin. ÅIFK:lla on kasassa kokoonpanon keski-iältään liigan nuorimpia joukkueita, mutta laatua löytyy eri ikäluokkien juniorimaajoukkuepelaajien muodossa. Kopissa samaa ikäluokkaa edustava poikalauma tulee erinomaisesti toimeen ja kokemuksen karttuessa nuoreltakin joukkueelta on lupa odottaa hyviä esityksiä tulevan kauden SM-liigassa.

”ÅIFK on seurana minulle uusi ja pelaajista olen pelannut vain Andyn kanssa maajoukkueessa ja Occin kanssa Westissä. Muita en tunne niin hyvin vielä. Joukkue on nuori ja vaikuttaa motivoituneelta, joten siitä on hyvä aloittaa rakentaminen!”,
analysoi Karlsson tulevaa joukkuettaan.

Tulevalla liigakaudella miesten joukkueen kakkosvalmentajan saappaat täyttää vasta 23-vuotias Aku Kuusisto. Aikaisemmin seuran 00- ja 01-ikäluokkia valmentanut Kuusisto ottaa ensi kaudella huostaansa seuran vanhimman, A-poikien, ikäluokan toimien samalla oman pelaamisensa ohella Karlssonin aisaparina edustusjoukkueessa. Åbo IFK:n poikapuolen juniorituotanto on vahvalla pohjalla ja ensi kaudella ison AP-ikäluokan koordinointi, valmennus ja yhteistyö edustusjoukkueen välillä kuuluvat Akun toimenkuvaan. Kuusisto on käynyt TS2-koulutuksen Ruotsin käsipalloliiton kouluttajien ohjastamana.

”Ensi kaudella ÅIFK:lla on isokoiset poikaikäluokat kaikissa juniorisarjoissa. Omat 1999-2001 syntyneet juniorimme ovat ensi kaudella A-poikia ja siinä ikäluokassa riittää kokoa ja laatua maajoukkuepoikienkin muodossa. Osa A-pojista harjoittelee pitkälti edustuksen mukana osallistuen vain A-poikien peleihin, kun nuorempi AP-osasto treenailee omana porukkanaan pelaten juniorisarjan lisäksi miesten kakkosdivarin pelejä. Tämä on hyvä askel myös omalla valmennusuralla ja menee varmasti hyvin yhteen oman pelaamisen kanssa. Yhteistyö Robinin kanssa on lähtenyt hienosti käyntiin ja tiedän uuden päävalmentajan tuovan uutta virtaa koko seuran tekemiseen!”,
kertoi A-poikien päävalmentaja ja miesten apuvalmentaja Aku Kuusisto omasta roolistaan kysyttäessä.

ÅIFK:n miehet ovat palanneet harjoituksiin huhtikuun alussa ja luovat fysiikkavalmentaja Miikka Maijalan johdolla pohjaa kesäharjoittelulle ja tulevaa kautta ajatellen. Viime kaudella runkosarjan kahdeksannen sijan saavuttanut Åbo IFK jätti taakseen liiganousija Hangon ja paikallisvastustaja Pargas IF:n. Päättyneellä kaudella pienellä ringillä operoinut IFK saa tulevaksi kaudeksi muutamia vahvistuksia rinkiinsä, jotka takuulla edesauttavat otteluiden loppuhetkillä jaksamisessa. Nuoren joukkueen tärkeimpänä tavoitteena on pelin selkiyttäminen ja nuorten pelaajien kehittäminen omalle maksimitasolleen. Päävalmentaja Karlsson haluaa myös vauhdittaa IFK:n pelaamista:

”Pelitapaa tullaan katsomaan yhdessä pelaajien kanssa ja otetaan aikaisemmasta mukaan niitä asioita, mitkä ovat toimineet. Ensin pitää saada joukkueelle hyvät kesätreenit alle, jotta jaksamme kauden aikana pelata vauhdikasta peliä. Tämä nuori joukkue tulee juoksemaan paljon, koska kaksimetriset heittäjät meiltä puuttuvat. Minulla ja pelaajilla on varmasti omat tavoitteemme uuteen kauteen ja jokaisen uralleen, mutta joukkueen tavoitteet asetetaan yhdessä elokuussa kaikkien pelaajien saavuttua.”

Käsipallon liigakausi starttaa jälleen syyskuun alussa, kun ensimmäinen liigapeli on tarkoitus pelata 7.-9.9. Sitä ennen elokuun loppupuolella joukkue matkaa Tukholmaan pelaamaan harjoitusotteluita ja pelit kotimaankentällä alkavat syyskuun ensimmäisinä päivinä Suomen Cupin-ottelulla. Tule Samppalinnaan tarkastamaan nuoren ja kotimaisen IFK:n uudet juonet!

ÅIFK toivottaa Robinin tervetulleeksi seuraan ja menestystä myös alkavalle valmentajauralle!

Lehdistöllä on esimerkiksi maanantaina 21.5. mahdollisuus tulla haastattelemaan Robinia Samppalinnan palloiluhallille harjoitusten jälkeen klo 18.30. Tarvittaessa lisätietoja myös allaolevilta.

Lisätietoja:
Kaj Söderholm, HF ÅIFK:n puheenjohtaja, kaj[ät]hfaifk.fi , 0500253553
Robin Karlsson, HF ÅIFK miehet – päävalmentaja, robin.karlsson[ät]raseborg.fi, 0407264581
Aku Kuusisto, HF ÅIFK miehet – apuvalmentaja, aku[ät]hfaifk.fi


   
Lisää uutisia
Åbo IFK
«  Kesäkuu   »
Kategoriat