Matthias Ahonen jalkapallon U12 valmennuspäälliköksi
11.1.2018 10:49 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Matthias Ahonen

Matthias Ahonen on 8.1.2018 alkaen aloittanut uutena U12 juniorivalmennuspäällikkönä seurassamme. Kyseessä on uusi kokopäiväinen tehtävä, ja Ahonen tulee vastaamaan seurassa alle 12-vuotiaiden poika- ja tyttöikäluokkien toiminnan kokonaisvaltaisesta kehittämisestä. Etenkin valmennuksen kehittäminen ja valmentajien tukeminen lasten maailmassa yhdessä valmennuspäällikkö Petteri Joensuun kanssa tulee olemaan erittäin tärkeässä asemassa. Matthias siirtyi tehtävään Kaarinan Nappuloiden toiminnanjohtajan paikalta, jossa hänen yhtenä päätehtävistään oli valmennuksen kehittäminen seurassa. ÅIFK on Matthiakselle entuudestaan tuttu toimiessaan eri valmennustehtävissä seurassa vuosina 2002-2008. Lisäksi kaksi edellistä kautta hän on toiminut naisten edustusjoukkueen vastuuvalmentajana ja tulee jatkamaan myös kaudella 2018 samassa tehtävässä.

-Hienoa saada Matthias mukaan kehittämään ja vahvistamaan organisaatiota. Seuralle oli tärkeää saada mukaan henkilö, jolla on pitkäaikainen kokemus lasten maailmassa toimimisesta. Näin pystymme jatkossa Matthiaksen kanssa jakamaan vastuuta ja keskittymään enemmän omiin vahvuusalueisiimme. Matthiaksen vahvuudet ovat nimenomaan alle 12-vuotiaiden lasten maailmassa, kun omat vahvuuteni ovat enemmän nuorten ja aikuisiän kynnyksellä olevien maailmassa. Tulemme kuitenkin yhdessä tekemään töitä sen eteen, että saamme selkeytettyä pelaajapolkua seurassamme aina nappuloista edustusjoukkueisiimme saakka, toteaa seuran valmennuspäällikkö Petteri Joensuu.

- Olen kovin innoissani uudesta tehtävästäni uudessa toimintaympäristössä. On mielestäni erittäin hieno asia, että seura on päättänyt panostaa täysipäiväiseen resurssiin alle 12-vuotiaiden ikäluokissa. Nyt seura pystyy paremmin tukemaan valmentajia heidän jokapäiväisessä valmennusarjessaan. Moni valmentaja näissä ikäluokissa on vasta oman valmentajapolkunsa alussa, jolloin tuen tarve on usein myös kaikkein suurinta. Toivottavasti pystyn tuomaan oman kokemukseni mahdollisimman hyvin valmentajiemme tueksi, sanoo Ahonen.

- Matthiaksella on monen vuoden kokemus Palloliiton Länsi-Suomen piirin seurakouluttajana E- ja D-tasoilla. Näin ollen pystymme tulevaisuudessa tarjoamaan seuramme valmentajille paremmat edellytykset kouluttautua omassa ympäristössämme. Tulemme jo tammikuussa järjestämään kaksi erillistä E-tason lastenohjaajakoulutusta, joihin toivomme mahdollisimman monen osallistuvan. Jatkossa tulemme myös järjestämään entistä säännöllisemmin seuran sisäisiä koulutuksia, joiden avulla pyrimme yhtenäistämään valmennuksellisia toimintatapoja seurassa, päättää Petteri Joensuu.

Matthias Ahosen seurayhteystiedot:

Email: matthias.ahonen@ffaifk.fi

Puh: +358 44 9866912


   
Lisää uutisia
Åbo IFK
«  Huhtikuu   »
Kategoriat