Atlas - ÅIFK   39 - 35

Hämeenkylän Liikuntahalli

C-pojille niukka tappio tiukassa taistelussa

Atlas-ÅIFK 39-35 (18-17)

ÅIFK:n C-pojat matkustivat lauantaina Vantaalle kohtaamaan Atlaksen Hämeenkylän mustaseinäisessä hallissa. Ottelua edelsi pienet aamutreenit ja aamupalan vahvennus, jotta kaikki olisivat hereillä ja voimissa ottelun alussa. Atlas, joka Dicken Cupissa rökitti ÅIFK:ta luvuin 9-25 vain 24 minuutin aikana kohtasi nyt hyvin valmistautuneen ja asennoituneen joukkueen. Ottelun alku meni tasaissa merkeissä, mutta kuuden minuutin ja 6-6 tilanteen jälkeen Atlas karkasi kolmen maalin johtoon ja ÅIFK otti aikalisän. Aikalisä ei tuonut ryhtiä peliin ja 10 minuuttia edellisen jälkeen vuorossa oli toinen aikalisä, jonka jälkeen Ted Holmström astui tolppien väliin ja Marlowe "Marre" Harewood puki lyhythihaisen päälleen. Vaihto toimi hyvin, kun Ted maalissa torjui kolmasti ja pakotti rohkeilla vastaantuloilla ohiheittoja. Samalla Marre toi hyökkäyspäähän vauhtia. ÅIFK:n kiriin tähän reagoi hetkeä myöhemmin puolestaan Atlaksen penkki kahdella aikalisällä minuutin välein. Näistä ei ollut apua, vaan ÅIFK nousi vielä tilanteesta 17–15 maalin päähän (18-17) tauolle mentäessä.

Toisessa erässä Atlas nosti puolustustaan 3:3:een ja lisäsi vauhtia. Hieman liian kapealla kokoonpanolla pelannut ÅIFK roikkui mukana muutaman minuutin, mutta sen jälkeen Atlas pääsi nopeilla hyökkäyksillä kasvattamaan eroa jopa kahdeksaan maaliin. Kun jäljellä oli muutama minuutti oli taas aikalisän aika, jolloin (taas) maalivahdin vaihto ja rivien suoristaminen antoi loppuun ryhtiä. Viimeiset viisi minuuttia kirjattin ÅIFK:lle luvuin 2–6. Taululle jäivät kuitenkin numerot 39-35 ja pisteet Vantaalle. Maalintekijöitä ÅIFK:ssa oli kahdeksan yhdestätoista pelaajasta ja Anton Finnberg paukutti komeasti maaliennätyksensä uusiksi 15(!) osumalla. Ottelusta voisi hyvin sanoa, että kaikki mikä oli jätettiin kentälle.

Me olimme nyt eri joukkue kuin Dicken Cupissa, missä olimme lähinnä Atlaksen lattiarätti. Olemme ottaneet valtavia loikkia pelin ja pelaajien kehityksessä. Etenkin kaikkien rohkeus mennä maalia kohti ja laittaa koko kroppa likoon on aivan mahtavaa. Puolustuspäässä näimme nyt ensimmäistä kertaa pitkään aikaan yhtenäisiä ja vahvoja jaksoja. Maalivahtimme olivat molemmat hurjan hyviä. Atlas oli tänään parempi juuri tuon neljän maalin verran. Hieno peli, hieno päivä. Pisteet haetaan sitten Atlakselta Samppalinnassa keväällä.