Peltola

Matcherna mot Akilles bjöd på fin handbollsunderhållning

Lördagen bjöd på fina insatser och massor av spänning

Lördagens matcher mot Akilles bjöd på lite av allt och både spelarna, tränarna och publiken fick uppleva det mesta handbollen har att erbjuda.

Matchen i utmanarserien var en tudelad historia. Efter första halvleken stod siffrorna 1-15 till gästerna medan ÅIFK vann andra halvleken med siffrorna 16-15. Slutsiffrorna skrevs alltså 17-30. I första halvlek såg man att Åbo är ett lag med många nya spelare för vem spänningen och nervositeten kan ibland ta överhanden. Det som är en enkel match på träningen blir en snarast omöjlig uppgift i en matchsituation. Till andra halvlek kom ett helt pånyttfött lag som vågade försöka och det gav resultat. 6 olika målgörare kan vi vara glada och stolta över. I andra halvlek jobbade försvaret fint tillsammans med målvakten och i anfallet gjordes fina avslut var andra halvlek en fröjd för ögat. Speciellt mot slutet gjorde hemmalaget flera väldigt fina snabba anfall, detta är något nytt för oss men detta skall vi bygga vidare på.

Matchen i tävlingsserien påminde långt om utamanserseriens match. En nervös första halvlek byttes ut till en fantastik upphämtning i andra. Som vi planerade under veckan gjorde vi vissa ändringar i taktiken. Detta var säkert orsaken till en viss nervositet i anfallzon, detta syntes genom lite förhastade avslut men måste också medges att motståndarnas målvakt spelade strålande. I slutet av första halvleken stod siffrorna relativt välförtjänt till gästerna 9-14.

Andra halvlek inleddes som den första slutade och vid tiden 27.21 stod siffrorna redan 10-17 till Akilles. Men sedan började det vända, försvaret började spela aktivare och hårdare och vår målvakt gjorde en del väldigt viktiga räddningar. Det är inte alltid mängden räddningar som avgör utan när de görs! Sakta mak under halvlekens gång knappade Åbotjejerna fast på motståndaren och med 4 minuter kvar av matchen var vi äntligen ikapp.

Då sista spelminuten inleddes hade Akilles en enmålsledning och bollen. Hemmalagets försvar spelade strålande och tvingade bortalaget till ett dåligt kast. Med ynka 6 sekunder kvar i matchklockan tog hemmalaget en timeout för att smida planerna för det sista anfallet. Ibland kan sex sekunder vara en lång tid och denna gång var den lång nog för oss. Bollen spelades fort upp till backen som bröt sig igenom men brottades ner vid kastögonblicket. Samtidigt som slutsummern ljöd pekade domaren också mot straffpunkten.

Det är i stunder som dessa som lagen behöver sin ledare och kapten. Med säkra steg gick vår kapten Elma mot straffstrecket och med allt lugn satte hon straffen i nätmaskorna. Andra halvlek till oss 18-13 och slutresultatet 27-27. Vilken match och vilket slut.

Tack till Akilles för två fina matcher, hårt men schysst spel som är skoj att följa med. Tummen också upp för en bra och stabil domarinsats, tack till dem som tacket förtjänar. Nästa vecka spelar vi fyra matcher då vi på lördag möter GrIFK i Samppalinna och på söndagen reser vi till Sjundeå.