HIFK - ÅIFK   32 - 22

Helsingin Urheilutalo

Vanhempi IFK voittoon Urheilutalolla

HIFK-ÅIFK 32-23 (17-13)

Helsingin Urheilutalolla 125. vuosipäiväänsä viettänyt HIFK oli täyden ja innostuneen kotiyleisön edessä kovassa vedossa heti ottelun alusta. Muutoin mollivoittoisesti kauden alkua taivaltanut Helsingin ylpeys löysi pelivireensä tähän juhlaotteluun. ÅIFK pysyi alussa hyvin mukana pitäen alussa HIFK:n repimän kaulan koko ajan neljässä maalissa. Koviten ottelun ensimmäisellä jaksolla uurastivat joukkueen kapteeni Niklas Manderoos ja Wilhelm Hammarberg. Toisella puoliajalla HIFK karkasi 15 minuutissa jo 12 maalin johtoon. ÅIFK pysäytti alamäen aikalisällä ja kavensi vimmatusti, mutta aika ja jaksaminen ei riittänyt vaikka viimeiset 15 minuuttia voitettiin 4-7.

Juhlat eivät jääneet yksipuoliseksi vaikka ottelun kaikki tähdet menivät punakoneelle. ÅIFK:ssa ensimmäisten juhlien sarjaan liittyi Robin Keto, joka teki ensimmäisen liigamaalinsa ajassa 53'58" kaventaen lukemiin 30-19. Robin jatkoi vielä kahdesti seitsemästä metristä (31-22, 31-23) ja saldoksi tuli kolme heittoa ja kolme maalia, eli 100-prosenttinen suoritus.

Valmentaja Aku Kuusisto summasi päivän fiilikset kannustavasti:

Kundit tekevät valtavasti hommia, jotta saamme kirittyä sen mitä keväällä jäi tekemättä. Pelaajat sisäistivät meidän pelisuunnitelman ja toteutimme sitä ekalla jaksolla hyvin. Viikko viikolta nostamme vielä pelaajien tasoa ja sitä myöten omia suorituksia. Palataan Turkuun harjoituksiin, ja onnittelemme Helsingin 125-vuotiasta sisarseuraa!