God handhygien förebygger smitta
4.3.2020 15:42 Uutiset / Styrelse

SUL påminner: god handhygien förebygger smittor

Så här i influensatider påminner Suomen Urheiluliitto om vikten av god handhygien

Tvätta alltid händerna före måtid!

Tvätta även händerna efter träningen då många idrottare rört samma idrottsredskap!

Då du nyser eller hostar - använd pappersnäsduk som du genast kastar i skräptunna. Om du behöver hosta och inte har tillgång till papprsnäsduk - hosta i övre delen av din blusärm!

Mera info hittar du på: https://thl.fi/sv/web/thlfi-sv

-------

Koronavirusepidemian ja tavanomaisen influenssakauden keskellä Suomen Urheiluliitto kehottaa urheilijoita, valmentajia ja seuratoimijoita muistamaan käsi- ja yskimishygienian, joka on tehokkain tapa estää viruksia leviämästä.att du

– Virukset ja bakteerit kulkeutuvat elimistöön yleensä omien käsien kautta. Huolellinen, noin 20 sekuntia kestävä käsienpesu saippualla tuhoaa taudinaiheuttajat tehokkaimmin, sanoo Suomen Urheiluliiton (SUL) lääkäri Tanja Komulainen.

– Pese kädet aina ennen ruokailua ja jos syöt koulussa, tai leirillä, käytä käsidesiä vielä ruokalalinjaston jälkeen. Virukset ja bakteerit voivat elää pinnoilla useita päiviä.

– Käsien peseminen on suositeltavaa myös harjoitusten jälkeen, kun on käsitellyt yhteiskäytössä olevia urheiluvälineitä.

Yskiessä pysäytät mikrobien leviämisen, kun suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla, kun yskit tai aivastat. Vaihtoehtoisesti yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi. Laita käytetty nenäliina välittömästi roskiin.

Tuoreimman tiedot koronaviruksen aiheuttamasta COVID-19 -tartuntatautiepidemiasta, sekä ohjeita tartunnan välttämiseksi löydät Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n sivuilta https://thl.fi/fi/.   
Lisää uutisia
Yleisurheilu
«  Huhtikuu   »
Kategoriat