ÅIFK uusin Tähtiseura
KäsipalloJulkaistu: 11.06.2024 08.35

ÅIFK uusin Tähtiseura

HF ÅIFK on saavuttanut suomalaisten urheiluseurojen laatua tunnustavan Lasten ja nuorten Tähtimerkin. Seuramme aloitti kehityspolun Tähtiseuraksi jo vuoden 2018 lopulla ja saattoi kehitysprojektin maaliin vaikka väliin tuli koronapandemia ja monta muutosta. Kehitys on kuitenkin jatkuva prosessi ja seuran strategisena tavoitteena on olla Suomen paras kasvattajaseura viiden vuoden kuluessa.

- Meillä on hyvät edellytykset kehittyä Suomen parhaaksi kasvattajaseuraksi ja Lasten ja nuorten Tähtiseurana oleminen on tärkeä osa tätä polkua. Vahvuuksiamme ovat ammattimainen valmennus, tiivis yhteistyö koulujen, Turun Seudun urheiluakatemian, naapuriseura Pargas IF:n, käsipalloliiton sekä muiden alueen ja valtakunnallisten toimijoiden kanssa. Tahdomme kehittyä etenkin lasten urheilussa ja tehdä käsipallosta houkutteleva ja helposti lähestyttävä laji alakouluikäisille ja nuoremmille, mm. "bollskoj" -harrastustoiminnan kautta, sanoo seuran puheenjohtaja Patrick Nyström.

Seuramme rakentaa tuen valmennukselle ja urheilijan polulle juuri kasvattajaseurakonseptin avulla. Kasvattajaseuraksi itsensä määritteleminen ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö seura tavoittelisi menestystä myös ylimmillä tasoilla. Miesten joukkue pelaa SM-liigassa ja vaikka tällä hetkellä seuralla ei ole naisten joukkuetta, niin yhteistyö naapuriseura PIF:n kanssa tarjoaa tyttöjunioreille polun aikuisten tasoille. Vastaavasti Piffenin poikajuniorit saavat polun liigajoukkueeseen.

Monilajiseurana ÅIFK uskoo yhteistyöhön yli laji- ja seurarajojen. Kaikkea ei tarvitse kehittää alusta alkaen itse, vaan tieto vaihtuu lajien välillä. Seuralla on hyvä tilanne vapaaehtoisten kanssa ja seuran palkatut työntekijät ovat hyvä tuki vapaaehtoistyölle. ÅIFK katsoo luottavaisesti tulevaisuuteen ja kehittää toimintaansa jatkuvasti.

Toiminnanjohtaja Lena Hindström-Pesu (vas.), hallituksen jäsen Anne Norström, puheenjohtaja Patrick Nyström ja valmentaja James Mashiri auditoinnin jälkeen.
Kuva: Taneli Tiilikainen, SKPL.

Tähtiseurat – seurojen laatuohjelma

Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen laatuohjelma, joka kehittää ja tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta: seuratoimintaa. Tähtimerkki on Olympiakomitean ja lajiliiton myöntämä tunnus urheiluseuralle, joka täyttää määritetyt laatutekijät kohderyhmänsä osalta. Osa-alueita on kolme: Lasten ja nuorten toiminta, aikuisliikunta ja huippu-urheilu. Tähtimerkki on myös lupaus laadusta nykyisille ja uusille jäsenille sekä heidän lähipiirilleen ja tukijoille. Ohjelmassa mukana on jo 800 seuraa.