Irstablixten bjöd på fina upplevelser och tufft & hårt motstånd
Julkaistu: 04.04.2023 11.11

Irstablixten bjöd på fina upplevelser och tufft & hårt motstånd

Irstablixten bjöd på tufft och hårt motstånd

Tjejerna reste iväg på Irstablixten med en klar målsättning att förbättra resultatet från ifjol då vi slutade på en delad tredjeplats

Gruppspelet var en spännande historia. Vi tog tre segrar, vi slog Strands IF 13-11, Eskilstuna GUIF med siffrorna 10-9 och KFUM Kalmar HK 11-10. Tre segrar och en målskillnad på +4 säger hur spännande och tighta matcherna var.

Överlag kan sägas att handbollen, speciellt flickhandbollen är otroligt mycket snabbare än den i Finland. Här hemma i Finland spelas en rätt långsam handboll där fler lag verkar börja öva in taktiska rutiner i väldigt tidigt skede medan man i Sverige litar mer på spelarnas intuition, individuella skicklighet och mod att ta avslut. Det är otroligt nyttigt att spela mot svenska lag och hoppas tjejerna tar med sig tanken om att taktik kan man lära sig senare medan man som barn och ungdom skall satsa på individuell teknik.

I 1/8 dels finalerna ställdes vi emot en annan gruppetta, Årsta AIK HF, som likt oss gått obesegrade genom sitt gruppspel. Matchen var allt man kan vänta sig av en slutspelsmatch. Det var högljutt i hallen, spelet var hårt om inte brutalt, spelarna gav sitt allt och lite till och siffrorna hölls jämna ända in till slut. Denna gång räckte det inte tyvärr för avancemang och Årsta besegrade oss med siffrorna 15-14. Årsta gick vidare till turneringens final så vi förlorade mot ett bra lag.

Tack till alla flickor och medföljande föräldrar för en fin turnering, utan föräldrarnas insatser skulle inte dessa upplevelser och resor vara möjliga!

Mer bilder och videon kan ni hitta på vårt Instagramkonto! https://www.instagram.com/tf_09_aifk/

Nu tränar vi lite lättare kring påsk och så blir det fokus på Final Four efter det