Spökbollen tarjosi upeita kokemuksia ja hopeamitallit
Julkaistu: 07.11.2022 08.54

Spökbollen tarjosi upeita kokemuksia ja hopeamitallit

Upeita kokemuksia ja jalometallia kotiin tuomiseksi Ruotsista

Mikä joukkue, mikä turnaus ja mikä matka! Kun me torstaina kokoonnuimme Viking Linen terminaalissa ei kenelläkään ollut varmaan ajetutustakaan mitä tämä turnaus voisi tuoda mukaansa. Perjantaina meidät otti vastaan järjestävän seuran, AIK Handboll delegaatio, jotka tarjosivat meille kyydin hotelille, upeaa ystävällisyyttä järjestäjiltä.

Pienien huonehuolin jälkeen suuntasimme kohti MOS:ia (Mall of Scandinavia). Siellä menikin sitten muutama tunti ja aika paljon kruunuja. Vatsat täynnä ja kassit täynnä kamaa suuntasimme kohti hotellia, josta olikin nopeasti lähtö kohti Brotorpshallenia, jossa tulisimme viikonlopun aikana pelaamaan todella hienoa ja voitokasta käsipalloa.

Ensimmäinen ja viimeinen ottelu ovat yleensä turnauksen jännittävimmät, niin tälläkin kertaa. Kun vastustajia ei tunne niin ei auta muuta kuin tehdä parhaansa ja pitää hauskaa, sen tytöt todellakin tekivät. Ensimmäisen turnausillan saldona oli kaksi selkeää voittoa, LUGIN 2: joukkueesta ja Årstan AIK:sta. Saimme tämän lisäksi paljon kehuja meidän hienosta pelistämme

Pitkä päivä painoi illan kääntyessä kohti yötä ja nopean iltapalan jälkeen ei tyttöjä tarvinnut patistaa nukkumaan, niin kovalle he olivat itsensä panneet tämän pitkän päivän aikana. Tästä olisi hyvä jatkaa.

Lauantaina ottelut jatkuivat heti aamusta. Tulos ja pelin taso pysyivät kohdallaan ja pitkän hallissa vietetyn päivän saldona oli kolme hienoa ja vakuuttavaa voittoa. Voitot tuli Arbrå HK:sta, Härnösands HK:sta ja EdsbyIF:stä. Tämä tarkoitti myös sitä, että sunnuntai aamun ensimmäinen peli ratkaisisi turnauksen jatkon. Voitolla tai tasurilla olisimme turnauksen finaalissa ja tappio veisi meidän pronssiotteluun.

Sunnuntaina kohtasimme LUGIN ykkösjoukkueen ja ottelun painoarvo näkyi tyttöjen otteissa. Todella hermostuneen pelin jälkeen, tilanteessa 10–10 ja kun ottelukellossa oli jäljellä muutama, sekunti päättivät tytöt lahjoittavat pallon vastustajalle, josta seurasi pitkä heitto noin 20 metristä. Jollain ihmeellä onnistui meidän maalivahtimme pitämään ns. ”putket kiinni” ja torjui jo maalilta näyttäneen heiton. Tasapeli ja finaalipaikka oli sillä selvä!

Finaalissa kohtasimme järjestävän seuran ykkösjoukkueen frAIKenstein:in. Tässä pelissä kohtasimme turnauksen parhaimman vastustajan, he olivat suuria, nopeita ja taitavia. Meidän tyttömme antoivat kaikkensa koko ottelun aikana, kyyneleiltä säästymättä. Tällä kertaa emme vain pystyneet parhaillemme yhtään mitään ja kaikki kunnia heille siitä. Jos toinen on parempi niin he vain ovat parempia, ainakin sillä kerralla.

Hopeakin on hieno mitali ja täällä Viking Linen laivalla rupeaa jo hopeakin maistumaan oikein hyvältä. Monia kokemuksia rikkaampana suuntamme nyt kohti kotia ja uusia käsipallokokemuksia.

Me olemme joukkue suurella J:llä. Ensi vuonna palaamme tänne Tukholmaan ja silloin katsotan miten käy. Hauskaa meillä varmaan tulee olemaan myös silloin!