#BeachCup2022 = Sol, bra spel, kiva fiilis och silvermedaljer
Julkaistu: 15.08.2022 14.58

#BeachCup2022 = Sol, bra spel, kiva fiilis och silvermedaljer

Beach Cup 2022

En av handbollsårets höjdpunkter är definitivt Beach Cup som spelas i Åbo på Ekvalla simstrand. I år bjöd vädergudarna oss på helt fantastiskt väder under båda dagarna. På lördagen var en del av laget och talkojobbade som matchsekreterare och baserat på hur laget spelade på söndagen hade något tydligen fastnat i minnet.

Söndagen inleddes tidigt då de flesta av spelarna var på plats redan en god tid innan avtalad tid, 7.30. Solen sken och fiilisen var på topp så efter uppvärmningen var det dag att inleda turneringen med en match mot PIF. Vi vann första halvleken rätt komfortabelt men sedan hände det som så ofta händer efter en bra inledning. Laget blev lite för självsäkert och började göra lätta misstag. Vill vi vinna behöver vi spela bra hela matchen inte bara början eller slutet! Andra halvlek gick till PIF och därmed var vi i en Shoot-Out som denna gång gick till PIF efter att de fick två poäng för sin sista straff.

Förlusten i första matchen betydde att vi var tvungna att vinna de resterande för att ta oss vidare till A-slutspel. I vår följande match ställdes vi emot HIFK:s snabba och hårt kämpande lag och nervositeten bland våra spelare var kännbar men flickorna visade fin vinnarskalle och tog en viktig 2-0 seger. Därmed var drömmen om A-finalerna ännu i liv! I denna match märktes det att vi hade 15 spelare på plats vilket gjorde matchandet och fördelningen av speltid problematisk. Skulle vi ha kunnat spela med två lag hade problemet inte funnits men nu var det som det var. Hur tokigt det än låter så var vi helt enkelt för många vid plan. Detta var något vi led av hela turneringen, bra att vi är många men hur erbjuda vettig speltid till alla?

Sista och den helt avgörande matchen spelades mot Atlas som rätt överraskande tagit en seger över både Hifk och PIF. Atlas spelade ett smart försvarsspel och hade ett effektivt anfall. I försvaret punktmarkerade de våra anfallande målvakter ytterst hårt så den enda möjligheten var att ändra taktik. I stället för att följa med i anfallet blev våra ”målvakter” och stå på mitten av plan tillsammans med deras försvarare vilket gjorde att vi kunde anfalla 3 mot 2 i stället. Aningen tråkigt ”att bara stå” tyckte våra ”målvakter” men då det bar resultat insåg de poängen med taktiken. Då detta fungerade och då vårt försvar än en gång låste till det knep vi en ytterst viktig 2–0 seger.

Segern mot Atlas säkrade oss också gruppsegern i vår grupp. Tre lag lämnade på 4 poäng men då vi förlorade bara en period gav det oss segern i gruppen, Atlas slutade två och PIF och HIFK fick fortsätta sina spel i B-slutspelet. Över lag kan det sägas från gruppspelet att det fanns en del överraskningar i resultaten. Att GrIFK vann sin grupp med rent spel var föga överraskande men att Atlas spelade så bra det gjorde var riktigt kul. Från den andra gruppen kan också nämnas att Akilles var tvungna att fortsätta sina spel i B-slutspelet då aningen överraskande förlorade mot Dicken i Shoot-Out.

I semi-finalen ställdes vi emot grupptvåan från andra gruppen nämligen Dicken. Matchen var spännande och avgjorde i en nagelbitare då matchen gick till Shoot-out. Efter en 360° och ett fint målvaktsmål ledde vi med 4–2 efter två skyttar var. Vår sista skytt kunde säkra segern med en säker en-poängs straff vilket hon också gjorde. med siffrorna 2–1 gick vi till final där vi skulle möta GrIFK

Finalen var spännande och hård. Flickorna spelade så gott de kunde men tyvärr måste sägas att GrIFK var bättre och tog två knappa periodsegrar och med det gick finalen till dem med siffrorna 2–0. Flickorna gjorde sitt bästa men trots fint spel och otroligt stöd av hemmapubliken fick vi nöja oss med silver.

Vi kan väl säga att utesäsongen 2022 varit rätt lyckad. I Sjundeå Cup blev det seger för våra lag i både A och B-slutspelen och nu silver på sand, inte illa! En extra intressant detalj är att vi aldrig innan detta år ens vunnit en match på Beach Cup, så att spela till sig silvret kan tjejerna vara nöjda över. Nu börjar vi sikta emot säsongen 2022–2023 och hoppas på att alla hålls friska och att spelet håller i sig! Blev du sugen på att vara med i detta handbollsgäng är det bara att ta kontakt med lagledningen och dyka upp på träningarna!

Här under bilder och reesultaten från söndagen: