Sammanfattning över säsongen 2021-2022
Julkaistu: 07.06.2022 10.55

Sammanfattning över säsongen 2021-2022

Säsongen 2021-2022

Denna säsong börjar lida mot sitt slut och vilken säsong vi haft! Efter två år av pandemihandboll fick vi äntligen en möjlighet att utöva vår sport på det sätt som det är menat, tillsammans som ett lag och med publik på matcherna.

Året inleddes med vår hemmaturnering, nämligen Beach Cup ute på Ekvalla stranden. Vi deltog med två lag, framgångarna uteblev då vi inte vann en enda men kul hade vi för det. Det fanns en tydlig nivåskillnad på lagen och vi var på inga sätt klara att kämpa mot de andra lagen. Men, som det skulle vända under säsongen. Innan inomhussäsongen körde igång deltog vi även på Aktia Cup i Karis, en kul turnering som gav oss stundvis riktigt bra spel!

Denna säsong hade vi ett lag i både tävlings- som utmanarserien. Dessutom spelade flera av våra spelare med de 08-födda flickorna så matchmängden blev rätt stor för flera spelare då de han med över 30 matcher under säsongen. De var säkert stundvis trötta men matcherna är ju kul!

Säsongen för oss i tävlingsserien var jätte varierande, stundvis spelade vi fantastiskt bra men matchen efter det kunde det verka som det var ett annat lag på plan och vi kunde förlora med 10-20 mål. Såhär fortsatte det egentligen framtill slutet av mars då vi mötte Cocks på hemmaplanen i Samppalinna. Den första matchen som vi spelat mot dem i Riihimäki vann vi endast knappt men i Åbo hände det något hos flickorna. Från första stund tog de i taktpinnen och dominerade matchen helt fullständigt och matchen slutade i en 20 målsseger för oss, med hela 8 olika målgörare.

Segern mot Cocks förändrade något i laget och samma otroliga vinnarattityd fortsatte för resten av säsongen. Flickorna bestämde sig att de faktiskt kan vinna alla matcher och det visade de på planen. Irstablixten som vi deltog i avslutades förvisso med en förlust i semifinalerna mot Täby, som skulle komma att vinna hela turneringen men den attityd och kamp som flickorna lämnade på plan lämnade ingen oberörd.

Efter vårt äventyr i Sverige hade vi kvar två seriematcher kvar. I den första mötte vi våra kärar rivaler från Pargas men med ett trött och skadedrabbat lag var det inte ännu vår tid att ta den första segern över dem. Men den skulle komma. Säsongen avslutades sedan men en dominant seger över SIF där vi tog en 17 målsseger på bortaplan. Det visade att det spel som flickorna hittat inte hade försvunnit någonstans.

Säsongens tävlingsmatcher avslutades i Sjundeå. Efter två års pandemipaus kunde man äntligen ordna Sjundeå Cup igen, för de flesta i laget var detta faktiskt den första gången de spelade och deltog i turneringen. Så nytt är vårt lag!

Vi hade två lag anmälda till turneringen och vi försökte skapa två jämna lag där båda skulle ha möjlighet att vinna sina matcher. Gruppspelet visade att det inte bara var vi som var taggade för turneringen utan spelet höll högg nivå och det fysiska spelet lyste inte med sin frånvaro. I gruppspelet mötte det svarta laget igen våra vänner från Pargas. En spännande kamp men efter en strålande insats av hela laget kunde vi ta vår första seger över de tidigare oövervinneliga Pargastjejerna med siffrorna 13-10. Oj, vad mycket den segern betydde för tjejerna.

Efter gruppspelen var båda lagen klara för slutspel, det ena laget inledde A-slutspelen och det andra B-slutspelen. Match efter match gick de båda lagen fram i sina respektive slutspel och båda lagen spelade sig till sist till finalspel. För det gula laget blev det tyvärr en förlust i deras B-final. Svarta lagets final blev en nagelbitare då flickorna låg 7-2 på förlust vid halvtid men efter en otroligt andra halvlek och ett mål med bara 10 sekunder kvar kvitterade de matchen. Matchen avgjordes genom Golden Goal där vi kunde sätta in det avgörande målet!

Säsongen avslutades med turneringsvinst och i våra ögon är ÅIFK Flickor-09 finska mästare i utomhushandboll 2022! Inte illa med tanke på hur det såg ut på Beach Cup 10 månader tidigare!

Tack för denna säsong, nu har vi kvar några träningspass, lagets avslutning och sedan ett sommaruppehåll innan träningarna kör igång igen i augusti!