Åbo IFK:n B-pojille SM-hopeaa B-nuorten Final4-lopputurnauksesta!
Pojat BJulkaistu: 22.04.2024 15.00

Käsipalloseura Åbo IFK:n B-pojat pelasivat viikonloppuna 20.-21.4.2024 B-nuorten Final 4 turnauksessa Karjaalla. Sarjakakkosena turnaukseen lähtenyt ÅIFK joutui matkaamaan finaalipeleihin ilman maalipörssin kärkinimeä Albert Sjöholmia, joka heitti 18 runkosarjan peliin 145 maalia. Joukkue kuitenkin näytti vahvuutensa ja haki silti hopeiset SM-mitalit Turkuun B-poikien sarjasta. B-poikien SM-kultaa voitti GrIFK Vit ja runkosarjan voittaja BK-46 Röd jätettiin kolmanneksi.

BPSM välierä 20.4.2024 17.15 ÅIFK – EIF

Välierässä lauantaina 20.4.2024 klo 17.15 ÅIFK:n B-pojat kohtasivat sarjakolmosen Ekenäs IF:n. ÅIFK oli valmistautunut pysäyttämään tammisaarelaisten parhaan pelaajan Elias Hagmanin tarvittaessa useammankin miehen voimin ja jo pelin alkuminuuteista EIF:n hyökkäyspelaaminen saatiin tehtyä vaikeaksi. Pelin puhuttavin tilanne nähtiin ensimmäisen puoliajan alkupuolella, kun Martin Mashirille löydettiin suora punainen kortti laitapuolustustilanteesta. Hyökkääjän virheeltä näyttänyt tilanne tulkittiin lopulta reilu 300 katsojan ja 30 pelaajan yllätykseksi suoran sulkemisen arvoiseksi ja ÅIFK menetti ainoan vasurinsa loppupelin ajaksi sivuun. Kuitenkin ÅIFK sai kurottua kolmen maalin johdon ensimmäisen erän puolivälin jälkeen lukemiin 10-7 (17min) ja puoliajalle siirryttiin 12-10 turkulaisjohdossa.

Toisella puoliajalla nähtiin saman näytelmän tiivistunnelmainen jatko-osa, jossa ÅIFK puolusti toisteisesti kovaa Hagmanin johtamaa EIF:n hyökkäyksen vasenta puolta. EIF hätisteli kertaalleen vielä neljänkin maalin takaa eron vain yhteen maaliin 23-22 7 minuuttia ennen loppua, mutta ÅIFK:n kolme peräkkäistä maalia toivat turvallisen neljän maalin johdon ottelun loppuhetkillä. Pelissä ÅIFK onnistui laajalta rintamalta omassa hyökkäyspäässään, kun taas tammisaarelaiset eivät onnistuneet löytämään ratkaisuja ÅIFK:n tiiviiseen puolustukseen kentän toiselta laidalta. ÅIFK:n parasta esittivät heittopelissään onnistunut Lenni Laverman, maalivahti Marlowe Harewood sekä kapellimestarina molemmissa kenttäpäädyissä toiminut Erik Sjöholm.

Maalintekijät: Lenni Laverman 7, Castor Maskula 6, Lenni Hyvönen 6, Erik Sjöholm 2, William Vuorinen 1, Thor Friis 1, Wilmer Lundin 1
Torjunnat: Marlowe Harewood 10, Topias Lagus 3

Lauantaina pelin jälkeen joukkue majoittui Karjaalla hotelli Sociksessa. Lauantai-iltana keskityttiin oman pelin purkamiseen sekä joukkuekavereiden laatuseurasta nauttimiseen hotellin hienoissa saunatiloissa.

BPSM loppuottelu 21.4.2024 15.30 ÅIFK – GrIFK Vit

Finaalipelissä vastaan asettui GrIFK Vit Kauniaisista. Tiedossa oli, että Grankulla IFK:n monipuolinen ja vauhdikas hyökkäyskalusto oli saatava välierän tavoin puolustettua yhdessä pimentoon. Finaalipelissä ÅIFK:n maalinteko ei ollut riittävän tehokasta ensimmäisellä puoliajalla ja turhan monet pallonmenetykset saivat Grankulla IFK:n karkaamaan kontramaaleilla kuuden maalin puoliaikajohtoon lukemiin 9-15.

Kun toisellakaan puoliajalla ÅIFK ei saanut puolustuspeliään riittävän tiiviiksi, ei eroa saatu toisella puoliajalla enää kurottua pienemmäksi. Grankulla IFK:n B-pojat voittivat SM-kultaa tiiviin ja yhtenäisen peliesityksensä päätteeksi täysin ansaitusti lukemin 21-32.

Maalintekijät: Erik Sjöholm 4, Castor Maskula 4, Oliver Gers 3, Wilmer Lundin 3, Martin Mashiri 2, Lenni Hyvönen 2, Rasmus Varjo 1, Lukas Villman 1, Lenni Laverman 1
Torjunnat: Topias Lagus 10, Marlowe Harewood 1

Finaalipelissä ÅIFK:n parasta esitti kahdessa kenttäpäädyssä kaksi päivää lähes täydet minuutit raatanut Erik Sjöholm, joka valittiin myös koko turnauksen All Stars-kentällisen pelinrakentajaksi!

B-poikien All Stars 2024: pelinrakentaja Erik Sjöholm ÅIFK

ÅIFK:n B-junioreiden riveissä ansaittua SM-hopeaa voittivat: Martin Mashiri, Rasmus Varjo, Lukas Villman, Oliver Gers, Marlowe Harewood, Lenni Hyvönen, Topias Lagus, Lenni Laverman, Castor Maskula, Albert Sjöholm, Erik Sjöholm, William Vuorinen, Thor Friis ja Wilmer Lundin. Valmentajat: Aku Kuusisto, Mikael Lundin ja Niclas Gers.

SM-hopeaa 2023-2024: ÅIFK B-pojat 21.4.2024

B-poikien sarjakausi on tullut nyt päätökseensä ja joukkue jää kolmen viikon lomalle. Harjoituksiin palataan vielä hieman ennen kauden päättävää Siuntio Cup 2024-ulkoturnausta.