Silver i Sjundeå Cup!
Julkaistu: 31.05.2023 00.32

Silver i Sjundeå Cup!

Säsongslut i soliga Sjundeå och silver!

C-pojkarnas långa och matchrika säsong avslutades i Sjundeå Cup där Åbokillarna spelade sex matcher och tog sig till final mot BK-46. På vägen mot finalen slog pojkarna Atlas, GrIFK och Dicken i gruppspelen. Värdlaget Sjundeå IF föll i kvartsfinalen och finska mästarna Akilles i semifinalen med 16-18.

Målsättningen för Sjundeå Cup var att få in dom nya spelarna i laget och tre nya spelare spelade sina första handbollsmatcher. Bastian Fellman och Felix Lindström noterades även för mål och Julius Heinonen nätade också i öppet läge, men blev avblåst för övertramp.

I finalen tog BK-46 en välförtjänt revansch med klara siffror 22–12 och blev trots att ha blivit utfällda från Final 4 av ÅIFK, det enda laget som pojkarna inte besegrat under säsongen.

Säsongen i siffror

Med bra lagledare och föräldrar går säsongen som på en välsmord räls med rutin. Då kan det bli svårt att fatta volymen av det man gör.

Här en sammanfattning i personer, timmar, kilometrar, mål, matcher, träningar och medaljer på allt vi gjort från 1 juli 2022 till 31 maj 2023.

C-pojkar födda 2009 säsongen 2022–2023