2
HUH
15.04
Pojat C09 (2009), Irsta Blixten 2023

ÅIFK - Hammarby IF  7 - 16

Bäckbyhallen, Västerås

Utslagna av Bajen i kvartsfinalen

Åbo IFK-Hammarby IF, 7-16

C-pojkarnas Irsta Blixten 2023 fick ett värdigt slut i kvartsfinalen där åbopojkarna mötte Hammarby IF, som hör till den svenska toppen i sin åldersklass. Trots att Hammarby var något av förhandsfavoriter, så spelade Åbo IFK fullt ut utan att ge en tum vika. Det tappra och tuffa spelet bet väl på svenskarna – Hammarby hade svårt att skapa lägen, i synnerhet då Marlowe Harewood storspelade i målet. "Bajens" försvar var tufft och matchen var något av en defensiv vinst för båda lagen. Åbo IFK kom upp till sju mål, minsta antalet gjorda i alla sina matcher och Bajen hittade målet sexton gånger, även det minsta antalet gjorda i matcherna dittils.

På plussidan i anfallet ska noteras Joel Erlund och Jonas Törn, som tillsammans svarade för dom tre sista målen och hämtade en önskad bredd i spelet.

Vi gjorde en bra turnering och en riktigt bra sista match. Killarna gav allt dom hade och det räckte väldigt långt. Vi har en god grund att utveckla vårt spel på, funderade tränarstaben efter matchen.

Lagets placering skrevs till slut på platserna 5–8 av 36 lag totalt.

Turneringens bästa finska framgång stod BK-46 flickor födda 2008 för med att ta hem guldet i en ålderklass, där gruppspelen dominerades av de finska lagen som alla vann sina grupper. Grattis till BK-46 flickor och ett stort tack till alla andra finska lag (vi var 22 totalt!) för ett förträffligt resesällskap på turneringen.🇫🇮

Tilastot

7 - 16

Hammarby IF
7 - 16 -

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista