B-pojille kultaa Tanskan matkalta
Julkaistu: 10.04.2023 16.39

B-pojille kultaa Tanskan matkalta

B-pojat matkusti Tanskaan Kolding Cupiin pääsiäiseksi, yhdessä A-junnujen kanssa. Kolding Cupissa paremmuus ratkotaan kahdeksassa eri ikäluokassa pojissa ja tytöissä. Pojat alle 17-sarjassa kilpaili Åbon lisäksi 25 muuta joukkuetta Saksasta, Hollannista ja Ranskasta.

Ensimmäinen ottelu pelattiin lauantai-aamulla kello 9. Otteluun valmistauduttiin yllättävän hyväksi todetulla reseptillä: matkustetaan 11 tuntia bussissa edellisenä päivänä ja nukutaan 6 tuntia liikuntasalissa jossa kattovaloja ei pysty sammuttamaan. Vähistä unista ja puutuneista jaloista kiukkuisena ei annettu hollantilaisen vastustajan tehdä ainuttakaan maalia koko ottelussa. 12-0. A-junnujen valmentaja seurasi ottelun tilannetta tulospalvelusta toisessa hallissa ja ehti jo kysellä ”tuliko luovutusvoitto?”. Ei tullut. No, parannettavaakin jäi kun maalinteko kangerteli vielä tuossa vaiheessa.

Ensimmäinen ottelu näytti suuntaa koko turnaukselle. Pojat pyyhkivät lattiaa myös kahdella seuraavalla vastustajalla, vaikka nollapeliä ei pystyttykään enää pelaamaan. Saksalaiset olivat kyllä nopeita ja kookkaita, mutta poikien puolustus oli vain liian kova. Jaakon käsivarteen pysähtyi ne isommatkin kaverit ja kun tilanne niin vaati, meidän vähän pienempi keskipuolustaja hyppäsi kaksi kertaa isomman viivapelaajan reppuselkään tämän pysäyttämiseksi. Pari saksalaista porukkaa tuli siis vielä lauantaina kaadettua, muutamalla maalilla molemmat. Jokainen pelaaja pääsi päivän aikana myös maalin makuun.

Pääsiäissunnuntaina vastukset kovenivat. Alkulohkon viimeinen ottelu pelattiin aamulla lyypekkiläisiä vastaan, jotka olivat sekä fyysisiä että taitavia. Taas oltiin levätty yöllä hyvin. Valot saatiin sammuksiin salista jo pian puolen yön jälkeen, eikä parin salissa nukkuneen joukkuekaverin traktorilta kuulostava kuorsaus haitannut kenenkään unta ennen aamuneljää ja herätyskin oli vasta seitsemältä. Jälleen oltiin kiukkua täynnä. Åbo panosti taas vahvaan puolustukseen ja nopeisiin vastahyökkäyksiin, mikä pienen alkukangertelun jälkeen toi ansaitun lohkovoiton. Turnauskaavio vei meidän lohkomme voittajan suoraan välieriin, eli olimme mitalipeleissä.

Semifinaalia odotellessa päästiin scouttaamaan tulevaa vastustajaamme, kun samassa hallissa pelattiin sarjamme puolivälieräotteluita. Kentän laidalla pojat pohtivat että onpas noilla kavereilla vauhtia pallossa ja voimaa jaloissa. ”Meille taitaa tulla kiire seuraavassa pelissä”.

Pienestä epäilyksen siemenestä huolimatta kiire tuli sen sijaan saksalaiselle vastustajalle, toiselle Lyypekin seuralle Vft Lübeck-Schwartaulle. Nämä olivat paukuttaneet alkusarjan aikana kaikki kilpakumppaninsa maan rakoon yli 10 maalin voitoilla. Yhteen hitsautunut ja aggressiivinen Åbon puolustus oli kuitenkin myrkkyä vastustajalle myös tässä pelissä. Lübeckin nopeat vastahyökkäykset onnistuttiin tyrehdyttämään lähes kokonaan ja omassa hyökkäyspäädyssä onnistuttiin riittävän monta kertaa. Ja itse asiassa laajalla rintamalla. Voitto 11-9.

Finaali pelattiin alkuillasta kutakuinkin täydellä Sydbank-Arenalla, ehkä noin 1000 katsojan edessä. Jälleen vastassa saksalainen vastustaja. HG Owschlag-Kropp-Tetenhusen, tutummin HG O-K-T. Saksalaisten valmentaja luotti puolustustaktiikkaan, jossa kakkoset nousevat ylös ottamaan pakeilta vauhdin pois, ja jättävät keskelle ison tilan 1-1 ja 2-2 tilanteille. Ottelu lähti tasaisesti käyntiin, mutta hyvän puolustuksen ja maalivahtipelin ansiosta eroa tuli pikku hiljaa, maali kerrallaan. Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä helpommaksi puolustusmuodon murtaminen tuli. Pää pysyi kylmänä jokaisella, eikä edes pari perättäistä ulosajoa pahemmin sotkenut poikiemme pelirytmiä. Lopputulos 14-16 Åbolle ja pokaali kotiin. Erityiskiitos A-junnuille, jotka olivat jo ennen B-poikien finaalia ehtineet pelata turnauksen viimeisen pelinsä (sijoitus 5.). Tämä pieni mutta äänekäs kannatusjoukko voitti omalta osaltaan pari sataa saksalaista fania huutokilpailussa.

Koldingiin jäi paljon hikeä, jumppasaliin missä nukuttiin paha haju, murskattuja saksalaisjoukkueita ja pari särkynyttä norjalaistyttöjen sydäntä.