Suomalaisjuniorit suuntaavat KIF Koldingin akatemiaan!
Julkaistu: 06.03.2023 07.00

Suomalaisjuniorit suuntaavat KIF Koldingin akatemiaan!

Suomalaisjuniorit P04-maajoukkueen ringistä William Malkamäki (ÅIFK), Liam Ranta-Aho (Pargas IF), Oskari Suopajärvi (HIFK) ja Vili Leppänen (HIFK) lähtevät neljäksi viikoksi Tanskan pääsarjaseura KIF Koldingin vieraaksi. Pelaajat lähtevät näytille kansainvälisille käsipallokentille sunnuntaina 12.3.2023 ja palaavat takaisin pääsiäisenä kotiseuroihinsa.

ÅIFK:n edustusjoukkueen pelaaja Kristian Jansson on pelannut urallaan kahdeksan vuoden ajan Tanskassa Koldingissa ja Ribe Esbjergissä. "Krissen" peliuran aikaiset kontaktit mahdollistavat myös nyt tulevaisuuden pelaajien näytönpaikan käsipallon huippumaassa.

"Sain itsekin nuorena pienen potkaisun Tanskan suuntaan ja toivottavasti pystyn nyt ja jatkossa seuraaviakin suomalaistalentteja uransa alkuun auttamaan. Pelaajia ei tulla Suomesta hakemaan, joten tällaiset näytönpaikat isoilla kentillä avaavat takuulla ovia meidän parhaille suomalaispojille. Koldingissakin asia otettiin ilolla vastaan ja järjestelyt vanhojen pelikavereiden avulla ovat sujuneet hienosti!"

Tanskassa ollessaan pelaajat pääsevät harjoittelemaan KIF Koldingin akatemiatoiminnassa aamuisin ja U19-poikien liiga- ja divarijoukkueen mukana ja majoittuvat hallin yhteydessä olevassa asunnossa. Neliviikkoisen aikana koulua tehdään etänä Suomeen yhteistyössä urheiluoppilaitosten kanssa.


Turusta Tanskaan! Tutut Samppalinnan seinät vaihtuvat Williamilla ja Liamilla hetkeksi Sydbank Arenan olosuhteisiin.

ÅIFK:n edustusjoukkueessa harjoittelevat William Malkamäki ja Liam Ranta-Aho ovat motivoituneita suunnatessaan Tanskaan maajoukkuekavereidensa kanssa. Neljäviikkoisen jakson päätteeksi William osallistuu ÅIFK:n A-poikien mukana pääsiäisenä Koldingissa järjestettävään turnaukseen ja Liam suuntaa Piffenin mukana Rödspätte 2023-turnaukseen ennen kotiinpaluuta.


William Malkamäki valittiin elokuussa 2022 Romaniassa pelatussa EHF Championship-turnauksessa tähdistöjoukkueeseen. Kuva: EHF

Turun Seudun Urheiluakatemian aamuharjoituksissa ja ÅIFK:n edustusjoukkueessa valmentautuva William on tottunut harjoittelemaan kahdesti päivässä, mutta nyt edessä on hieman itsenäistymistä ja huippupelaajien näkemistä läheltä:

"On kiva päästä tutustumaan käsipalloon Tanskassa ja samalla näkemään, millainen taso siellä on vastassa! Kuukausi yksin Tanskassa muutaman pelikaverin kanssa kasvattaa samalla myös ihmisenä ja pitää suoriutua itsenäisesti aika monesta uudesta asiasta."


Liam Ranta-Aho kantoi P04-maajoukkueessa pelinrakentajan roolia elokuussa ja kuluneella kaudella ovat syntyneet jo ensimmäiset SM-liigamaalitkin. Kuva: EHF

ÅIFK:n ja Pargas IF:n yhteistyön tuloksena Liam Ranta-Aho on päässyt harjoittelemaan ÅIFK:n SM-liigajoukkueen mukana ja kuluneella kaudella ovat myös jo syntyneet ensimmäiset SM-liigamaalitkin. Nopeajalkainen paraislainen on innoissaan mahdollisuudesta:

"Odotan, että pääsen kokeilemaan, miltä käsipallo tuntuu ulkomailla ja haluan kuukauden aikana kehittyä taas lisää."

Suomessa nelikon pelit jatkuvat pääsiäisen jälkeen omissa seuroissaan miesten loppupeleillä Miesten SM-liigassa tai 1. divisioonassa, jonka lisäksi keväällä edessä ovat vielä kotimaan A-poikien mitalipelit!

Valmentaja Aku Kuusisto tuntee kaikki pelaajat P04-maajoukkueympyröistä ja yhteistyön lomassa myös Kuusisto pääsee huhtikuussa tutustumaan Koldingin valmennusjärjestelmään.

"Mahdollisuus on ollut vireillä marraskuusta alkaen ja on hienoa, että kaikki saatiin jo tänä keväänä maaliin. Krisse auttaa poikia jatkuvasti jo treenikentällä, mutta kontaktit auttavat pelaajiamme vieläkin pidemmälle. Mahdollisuus on pojille niin mahtava, että lähteminen kesken kaudenkin oli itsestään selvää. Toivottavasti pojat pystyvät kokemuksen lisäksi vakuuttamaan Tanskassa ja pääsevät näkemään, kuinka isoa käsipallo voi olla!"