Ohjeet valmentajille pienryhmäharjoitusten järjestämisestä
17.3.2020 19:27 Uutiset / Pääsivusto

Ohjeet valmentajille pienryhmäharjoitusten järjestämisestä

ÅIFK on jakanut ohjeet omatoimista harjoittelusta ja harjoitteluaineiston, josta riittää ammennettavaa muutamaksi viikoksi. Monille nuorille käyntiin pääseminen ilman tukea on kuitenkin vaikeaa ja on tärkeää, että valmentajat opastavat ja ohjaavat nuoria. ÅIFK suosittelee valmentajille että he järjestävät tiukasti säädeltyjä pienryhmäharjoituksia, joissa opetetaan seuraavan viikon harjoitteet ja pidetään huoli siitä, että kaikki nuoret tavoitetaan ja autetaan heidät omatoimisuuden alkuun.

Pienryhmäharjoitusten järjestämisessä pätevät seuraavat säännöt:

  • Ryhmän maksimikoko on 10 henkilöä ohjaajat(t) mukaan lukien. Suosituksena on, että ryhmän koko on 2–5 pelaajaa.
  • Ryhmäjako on tehtävä etukäteen ja ryhmiä ei saa sekoittaa enää aloittamisen jälkeen. Ryhmäjaosta on pidettää kirjaa.
  • Harjoitukset tulee pitää sellaisissa paikoissa, missä etäisyys muihin ja muut kosketukset ovat kontrolloitavissa.
  • Harjoituksissa ei oteta kontaktia, pidetään muutoinkin etäisyyttä ja kädet pestään ennen ja jälkeen harjoittelun.
  • Harjoituksilla ei korvata lajiharjoituksia, vaan opetetaan omatoimiset harjoitteet nuorille. Tarkoituksena on antaa jokaiselle eväät omatoimisuuteen, vertaistukea ja ehkäistä toimettomuuden lieveilmiöitä.
  • Kaikki harjoitukset julkaistaan Jopoxin pukukoppiin ja joka harjoituksen jälkeen osallistujat ja valmentajat vahvistetaan Jopoxissa. Tällä seurannalla varmistetaan altistumisepäilyjen jäljitys.
  • Vanhempien kanssa keskustellaan kustakin tapahtumasta etukäteen ja vanhemilla on aina täysi harkintavalta – jos vanhempien työ tai lähipiiri nostavat riskitasoa, niin harjoituksista jäädään pois. Tällaisia tapauksia voivat olla esim. työ hoitoalalla, iäkkäät lähiomaiset, jotka hoidollaan mahdollistavat vanhempien työn ja välttämättömyys sosiaalisissa kontakteissa.
  • Sairaana, oireilevana tai altistumisepäilyn alaisena ei harjoitella. Vanhempien ja valmentajien yhteydenpidon tulee olla aktiivista ja jatkuvaa. Valmentajien tulee kutakin harjoitusta varten tiedustella vanhemmilta erikseen tilannetta.

Omatoimisten treenien aineistot löydät täältä.


   
Lisää uutisia
Käsipallo
«  Huhtikuu   »
Kategoriat