Jatkosarja auki vierasvoitolla
Julkaistu: 22.02.2020 00.00

HIFK-ÅIFK 25-30 (10-15)

ÅIFK:n miehet aloittivat perjantaina alemman jatkosarjan pelit vakuuttavasti sisarseura HIFK:ia vastaan vakuuttavasti. Runkosarjan viimeisessä matsissas GrIFK:ia vastaa tulikin harmittava pisteiden menetys, jonka kuittaaminen oli äärimmäisen tärkeää neljä joukkueen kamppailessa kahdesta puolivälieräpaikasta.

HIFK aloitti ottelun vahvasti ottaen ensimmäisen kolmen minuutin aikana 3-0 johdon. Sen jälkeen ÅIFK:n miehet tulivat mukaan otteluun ja Peik Sjöblomin vahvan aloituksen avulla johto kaventui yhteen maaliin. HIFK:ia piti kurissa myös veräjää vartoinut Aku Kuusisto, joka torjunnoillaan hiljensi helsinkiläisyleisön. ÅIFK tuli rinnalle Niklas Manderoosin maalilla kahdeksannella minuutilla, jonka jälkeen Andreas "Andy" Nyström ja Oscar Berglund veivät joukkueen johtoon. Ensimmäisen erä puolivälissä HIFK:in peli muuttui hyvinkin tervaiseksi – Ardo Punan 7-9 maalin jälkeen kesti kahdeksan minuuttia seuraavaan osumaan. ÅIFK ei epäonnistunut ja tauolle numeroiksi kirjattiin 10-15 turkulaisille vieraille.

Toisella puoliajalla ÅIFK:n vahva peli jatkui jan vaikka HIFK oli ryhdistäytynyt ei se pystynyt pysäyttämään vieraiden hurmosta. Johtoa venytettiin parhaimmillaan yhdeksään maaliin ja vaikka HIFK sai viimeisen viiden minuutin aikana tehtailla maaleja aika vapaasti ei ottelun voittajasta ollut epäselvyyttä.