Till B-final i Spökbollen
3.11.2019 12:34 Uutiset / Tytöt C

Händerna ihop och ett stort Åbo! mot taket innan matchen! | Kädet yhteen ja kattoa kohti iso Åbo! ennen ottelua!

C-flickorna till B-final i Spökbollen

Åbo IFK:s C-flickor reste på torsdagen till stockholm för att delta i åldersklassturneringen Spökbollen som arrangeras av AIK:s flickor 05 med en imponerande skara aktiva föräldrar och supportrar. Turneringen är en åldersklassturnering med serier för flickor födda 2005 och i år även 2006. Vi fick sällskap av Pargas IF:s flickor 06, som deltog i turneringen för första gången. Turneringen spelas i Järva (nära Solna) i tre fullstora hallar som ligger inom en två kilometers radie från hotellet där de flesta lagen bor förmånligt tack vare arrangörens samarbete med hotellet. Turneringen har en matchgaranti på sju matcher och denna gång blev det åtta, där tre matcher var i gruppspel som sedan fortsatte med slutspelgrupper med fem matcher var. Då bi anlände med Viking Grace Vi blev hämtade från hamnen och fick en snabb skjuts till hotellet där vi hade förmiddagen på oss för sightseeing (läs: Mall of Scandinavia).

På fredagen efter förmiddagens acklimatisering var det dags för spel kl 16.30 och kl 19.00. Den första matchen mot fjolårets vinnande lag NKIK slutade i en 8-17 förlust. Efter en kort genomgång och orientering samt mat var flickorna klara för andra gruppspelsmatchen mot Vallentuna HK. Matchen resulterade i en seger 12-8, vilket gjorde det mycket lättare att gå framåt mot den tunga lördagen.

Lördagen började i Brotorpshallen kl 9.00 md match mot fjolårets B-finalvinnare Kungsängens SK:Vit. Spelet var tufft från första början och flickorna var enligt turneringens andra utrustade i Halloween tema, om även lite mera i rockig stil. Matchen avgjordes i de sista minuterna till Kungsängens SK:s favör, som även kämpade sig vidare till A-final som etta i gruppen.

Den långa dagen fortsatte med matcher kl. 13.00, 16.00 och 20.00 (11+ timmar!). Dagens som inleddes med en förlust omvandlades till segertåg. Lördagens första seger tog mot Enköpings HF med klara siffror 15-11. Nästa match mot Härnösand HK var en riktig bravur, där allt lyckades på bred front. Flickorna tog en klar 13-7 seger i en match som visade vad laget går för när det är som bäst.

Den långa dagen avslutades med en sen match mot Edsbyns IF, som vi inte mött tidigare. Det syntes nog att båda lagen var trötta och stela i kroppen och sinnet efter en lång dag, men flickorna lyckades hålla i hopp och vissa rikigt tuffa tag i slutet och knyta säcken med en 11-8 seger som avslutning på dagen. Efter att slutspelsgruppens tvåa Västerviks HK på söndag morgon spelade oavgjort i sin match mot Härnösands HK, och vi tog våra poäng mot Lag Spökbollen (lag där alla klubbar tillsätter spelare), så var det klart att Åbo IFK:s C-flickor tog sig till "Lilla finalen"(B-final) mot Sollentuna HK kl. 16.45 svensk tid.

Inför B-finalen har bägge lagen har lika utgångslägen – efter inledande förluster har lagen vunnit sina öveiga matcher. Nu laddar vi upp för kamp om medlajer!

ÅIFK C-flickornas tränare Kim, James och Ida samt föräldrarna Dan och Markus.

Text: James
Foto: Kim
Video: Dan


   
Lisää uutisia
Käsipallo
«  Syyskuu   »
Kategoriat