C-tytöt IrstaBlixten 2019 - turnauksessa
10.4.2019 13:24 Uutiset / Tytöt C

C-tytöt 05/06 IrstaBlixten 2019 - turnauksessa

Torstaina 4.4 klo 19:45 se alkoi:
kokoontuminen satamassa, 10 tyttöä jaettiin autoihin ja siirtyminen Viking Linen auto check in-pisteeseen.Laivamatka meni tuttuun tapaan ja tytötkin pysyivät hyteissään koko yön...kai? Aamu tuli taas nopeasti vastaan. Autoilla siirryttiin aamupalalle tuttuun Scandic Victoria Tower - hotelliin Kistaan. Runsas ja maittava aamupala rauhalliseen tahtiin ja sitten siirtyminen Västeråsiin ja siellä Kokpunkt Actionbad-vesipuistoon pariksi tunniksi virkistäytymään. Vesipuiston jälkeen Ikeaan maittavalle lounaalle ja sieltä hotellille. Pelikamat päälle ja autoilla muutaman kilometrin päähän Pettersbergshalleniin ensimmäiseen otteluun!


Pettersbergshallen, koulun yhteydessä.

Ensimmäisenä vastaan asettui Eksjö BK. Ottelu oli tasainen ja molemmilta joukkueilta nähtiin hyviä suorituksia ja lopputulos olikin mukava tasapeli 11-11. Puolustus piti ja se oli hienoa katsottavaa.

Ottelun jälkeen järjestäjien tarjoama ”unkarilainen gulassi” päivälliseksi ja kaupan kautta hotellille. Hiljaista oli hotellin käytävillä jo ennen annettua määräaikaa, akkuja ladattiin ihan omatoimisesti lauantain kolmea ottelua varten.

Aamulla saatiin nukkua vähän pidempää ensimmäisen ottelun alkaessa vasta klo 10:48. Vastustajaksi tuli Marks HK jossa näytti olevan aika isokokoisia 2005-syntyneitä, tukijoukkomme vähän epäilivätkin että osa vastustajista kävi pelaamassa matsin lounastunnillaan… Mutta koko ei vastustajaa auttanut vaan Åbo hoiti ottelun kovalla puolustamisella ja hienoilla maaleilla edukseen luvuilla 12-10. Tässä ottelussa saimme mahtavaa kannustusta Sjundeå IF:n C-tytöiltä jotka olivat turnauksessa mukana kahdella joukkueella. Suuri kiitos SIF! Vastavuoroisesti kävimme tietysti myös kannustamassa heitä. Sama tapahtui myös viime vuonna, SIF ja ÅIFK kannustivat toisiaan aina tilaisuuden tullen!


Siuntiota kannustamassa

Seuraava ottelu olisi klo 14:32. Katselimme muiden pelejä Pettersbergissä ja kävimme ABB areenalla lounaalla. Päivän toisessa ottelussa vastaan tuli aiemmin isoilla luvuilla muita voittanut Eskilstuna Guif 1 joukkue. Tämä joukkue olikin todella nopea liikkeissään ja hyökkäyksissään, 9 metristä tultiin vauhdilla sisään. Muutaman onnistuneen suorituksen jälkeen tytöt oppivat mitä Eskilstuna yrittää ja puolustuksemme alkoi pitää, ne pari pelaajaa jotka keskeltä yrittivät läpi estettiin tehokkaasti ja puolustuksemme piti jatkossa. Muutaman maalin takaa-ajoasemasta nousimme hienosti rinnalle ja lopputulos oli erittäin tyydyttävä 12-12.


Päivän kolmas ottelu olisi vasta klo 18:44 joten joukkue hyppäsi autoihin ja lähti shoppailemaan ja viettämään aikaa läheiseen Erikslundin kauppakeskukseen. Aikaa saatiin kulutettua mukavasti ja tyttöjä tankattua ja joukkue takaisin hallilla hyvissä ajoin ennen ottelun alkua. Vastustaja oli yksi turnauksen harvoista mustapaitoisista joukkueista, Gimonäs Umea IF joten kasseista kaivettiin vanhat roosa/pinkit Beach Cup-paidat.

Umea oli H-lohkon heikoin joukkue ja pysyimme johdossa koko ottelun. Pelaaminen oli paineetonta ja näimme hienoja yksilösuorituksia molemmissa päissä pelikenttää. Puolustus ja hyökkäys toimivat kuten pitää. Lopputulos oli selkeä voitto 15-4.


After victory, photobomb by Kim :)

Paras alkusarja CT05/06 joukkueelle Irstassa sen kolmen kerran aikana kun siellä ollaan oltu! A-loppupelit kutsuivat (kuten aina ennenkin) ja sunnuntain ensimmäinen play off-ottelu olisi jo klo 8:00. Meille sinänsä huono tuuri kun oli sekä lauantain viimeinen että sunnuntain ensimmäinen ottelu… Lauantai-illan diskoon ei kukaan tytöistä edes halunnut vaan päivällisen jälkeen kaupan kautta hotellille keräämään voimia.


Alkusarjan jälkeen!

Sunnuntaina kello soi aikaisin ja lähdimme klo 7:00 kohti meille uutta pelipaikkaa Wenströmska Gymnasiumilla. Täälläkin oli koulun yhteydessä iso, täysimittainen halli jonka päässä oli vielä verholla erotettu harjoituskenttä poikittain.


Wenströmska Gymnasiumin kenttä. Komeita ovat vanhatkin hallit Ruotsissa!

Vastustajaksi tuli IK Baltichov 2 joukkue, alkusarjan kakkonen lohkosta G. Ottelu alkoi Baltichovin komennossa. Selvää hermostuneisuutta oli havaittavissa molemmissa joukkueissa, pallo ei pysynyt käsissä, huonoja syöttöjä sekä turhia rangaistuksia tuli kummallekin. Ylilatautuminen oli selvää ja neljän maalin takaa-ajoasemasta nousimme maalin päähän. Viimeisellä minuutilla pääsimme heittämään laidasta ja pallo pomppi kahden maaliraudan kautta maaliviivan väärälle puolelle…

Summeri soi ja pelit oli pelattu. Kirvelevä 6-7 tappio.

Pelien päättymisen jälkeen siirryttiin takaisin hotellille suihkuun ja pakkamaan tavarat. Ennen lounasta käytiin vielä katsomassa D-poikien ottelu isossa hallissa ja hupparikauppojen jälkeen lasagnet ja siitä kohti Tukholmaa ja Mall of Scandinaviumia (Västerås Frilufts Museum hävisi äänestyksen ajanviettopaikasta yllättäen niukasti 10-0!)

Satamassa oltiin hyvissä ajoin ja laivaan ajettiin usean muun joukkueen kanssa klo 19:30. Buffet päivällinen ja pari tuntia aikaa seikkailla ja shoppailla. Tytöt olivat väsyneitä ja seuraava koulupäiväkin ehkä vaikutti joten kaikki siirtyivät suht aikataulussa hytteihin. Kova tuuli hieman vaikeutti nukkumista mutta kaikki varmaan saivat nukuttua jonkun verran, tosin aamulla hyteistä ilmaantui aika unisen näköistä porukkaa…

Laiva oli ajoissa rannassa ja tytöt & tukijoukot pääsivät päivän askareihin suhteellisen ajoissa.

Kaiken kaikkiaan turnaus meni meiltä todella hyvin ehkä jopa yli odotusten. 2 + 2 + 1 ei ole huono saldo.

Ruotsi ja uudet vastustajat, joista ei ole ennakkotietoa ja/tai -odotuksia, saavat joukkueen aina pelaamaan ennakkoluulottomasti ja ylittämään itsensä. Tietysti harmittava juttu että pelit loppuivat yhteen jatkosarjan otteluun mutta näitä ”tulos tai ulos”-otteluita ei pääse pelaamaan kuin turnauksissa, harjoitusta hermojen hallintaan ja paineen alla pelaamiseen ei oikein saada…

Joukkueen puolesta kiitän auton kuljettajia/kannustusjoukkoja/lähettejä/jne Dania & Markusta, huoltaja Erikaa sekä tietysti valmentaja/kuljettajaa Kimiä joka sai tytöt tekemään taas yli 100% suorituksen!

Tyttöjä ei tietenkään unohdeta! Kaikki tekivät mitä pyydettiin ja enemmänkin, määräajoista pidettiin kiinni ja käytös oli kaikin puolin hyvää. Tämä taas varmistaa sen että jatkossakin voidaan lähteä kotimaan rajojen ulkopuolelle pelaamaan. Tiiviit turnaukset joissa ollaan koko ajan yhdessä auttavat joukkuetta hitsautumaan paremmin yhteen mikä taas auttaa kotimaan sarjassa pelatessa sekä myös "siviilissä", pelikentän ulkopuolella!

Vielä muutama sarjapeli tätä kautta jäljellä & Siuntio Cup! Nähdään kentän laidalla!

-Jojo Miikka


   
Lisää uutisia
Käsipallo
«  Toukokuu   »
Kategoriat