Miehet edustus, Miesten Suomen Cup

GrIFK - ÅIFK

Kauniaisten Palloiluhalli

Åbo raivasi tiensä jatkoon Suomen Cupin ensimmäiseltä kierrokselta

ÅIFK aloitti Suomen Cup-taipaleensa kaatamalla Granin vieraissa. Vakuuttava voitto sinetöitiin vasta viimeisellä minuutilla ottelun päätyttyä lukemiin 26-25.

Ensimmäisessä erässä ei paljoa maaleilla juhlittu. Molempien joukkueiden tehottomuus johti harvinaisen pieniin puoliaikalukemiin 9-9. Jotain pelistä kertoo sekin, että ensimmäisen erän päätyttyä Åbon maalilla pelanneella Aku Kuusistolla oli 11 torjuntaa. Toinen erä tarjoilikin sitten tyypillisen maalirikkaan puolituntisen. Pelissä erityisesti esiin nousivat Åbon laidat Isak Lehvonen ja Niklas Manderoos, jotka vuoron perään pussittivat pallon kauniaislaismaalivahti Tommi Haverisen. Yhteensä Manderoos ja Lehvonen tehtailivat 16 maalia. Viimeisen minuutin voittomaalin tehtaili niin ikään Lehvonen. Seuraavan kerran Åbo pelaa Cup-pelin puolivälierissä jonka otteluparit arvotaan tänään pelattavan viimeisen ykköskierroksen ottelun jälkeen. Mutta turkulaista käsipalloa on tarjolla jo tämän viikon perjantaina kun liiga lähtee käyntiin kauden avausottelulla Dickeniä vastaan.