4
LOK
19.00
Miehet Edustus, Miesten SM-liiga

ÅIFK - SIF  32 - 32

Samppalinnan palloiluhalli

ÅIFK:n taistelu ja kotiyleisön hurmos toivat pisteen Turkuun!

ÅIFK – SIF 32-32 (16-16)

Teksti: ÅIFK, kuva: Jouni Lappi

ÅIFK:n miesten joukkue kohtasi keskiviikkona SIF:n Samppalinnassa. Ottelun ennakkosuosikin asemaa piti SIF, joka oli aloittanut kautensa voitoilla HIFK:sta ja Dickenistä. Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä – ÅIFK:sta maalintekoon heti alussa ylsivät useammat pelaajat, kun taas Siuntiossa ensimmäisen erän vahvoja pelaajia olivat Anton Luuppala ja Niki Tuominen. Ensimmäisen erän viimeisen 10 minuutin aikana Siuntio oli jo päästä pienelle etumatkalle, kun tuomarien liian aikainen vapaaheiton vihellys riisti ÅIFK:lta maalipaikan. Samasta tilanteesta valmentaja Aku Kuusisto markkeerasi selvästi, että hän ei tilannetta hyvällä katsonut ja sai siitä hyvästä asianmukaisesti varoituksen. ÅIFK kampesi kuitenkin itsensä takaisin otteluun William Sjöholmin ja Martin Grištšukin maaleilla. Kun Eero Virtanen vielä niittasi ajassa 29.58 maalin tyhjään verkkoon lähdettiin tauolle ÅIFK:n johtaessa 17-16.

Toisen erän alku oli yhtä tasaista vääntöä kuin ensimmäinenkin ja ensimäisen kymmenen minuutin ajan mentiin vuoron perään maaleja tehdessä ilman isoja eroja. Sitten Siuntio pääsi muutamalla nopealla vastahyökkyksellä hyödyntämään ÅIFK:n pallonmenetyksiä ja karkasi 25-29 johtoon kun aikaa oli jäljellä enää kymmenen minuuttia. ÅIFK aloitti myöhäisen takaa-ajon ja kotiyleisö tuli mukaan. Samalla Martin Grištšuk löysi heittovireen ja onnistui viidessä minuutissa neljästi kaventaen tilanteeksi 29-30. Lopussa ÅIFK:n maalin suuta vartioinut Virtanen teki kaksi ratkaisevaa torjuntaa ja Nils Viljanen pakotti viimeisellä heittoyrityksellään Dmytro Turchenkon rikkomaan. Pallo vietii pallon pilkulle ajassa 59.51 ja Wilhelm Hammarberg varmisti 7 metristä yhden pisteen Turkuun.

Yleensä hyvin sanavalmis päävalmentaja Aku Kuusisto kokosi itseään melkoisesti kommenttia varten ja liikuttui selvästi purkaessaan tunnelmiaan ottelusta:

Valtava taistelu näin nuorella joukkueella – neljän maalin takaa tullaan vielä tasoihin. Ja sitteen tämä kotiyleisö, tätä on… …viimeksi Piffeniä vastaan ollut näin hieno meininki. Tää on valtava taistelupinna koko joukkueelta, tuntuu meille niin oikealta ja niin tärkeältä.

Placeholder: Ottelun highlights-kooste lisätään raporttiin myöhemmin

Tilastot

ÅIFK – Martin Grištšuk 7, William Sjöholm 3+3, Nils Viljanen 5, Wilhelm Hammarberg 2+2, Liam Ranta-aho 3, Rasmus Norström 2, Cajus Maskula 2, Eero Virtanen 1, William Malkamäki 1, Aymen Ben Loucif 1.
SIF – Artur Morgenson 8, Anton Luuppala 8, Niki Tuominen 6, Dmytro Turchenko 1+3, Jooa Knaapinen 4, Christoffer Thor 1, Liam Hagman 1.

Varoitukset
ÅIFK – 2; Hernelahti 17′, Kuusisto 21′.
SIF – 1; Tuominen 5′.

Ulosajot
ÅIFK – 3×2 min; Hammarberg 26′, Ben Loucif 39′, Malkamäki 52′.
SIF – 6×2 min; Sjöstedt 11′ 47′, Knaapinen 13′, L Hagman 37′, Morgenson 49′, Turchenko 59′.

Erotuomarit: Niko Tillan, Magnus Roth

Yleisöä: 108

Tähtipelaajat

  • Anton Luuppala 🌟🌟🌟
  • Martin Grištšuk 🌟🌟
  • Artur Morgenson 🌟

Lue lisää