Atlas - ÅIFK   25 - 26

Fennia Arena, Sjundeå

Brons - Pronssia!!

Final 4

ÅIFK P09 med våra 12 licensspelare åkte iväg till Sjundeå för att delta i slutturneringen Final Four. Turneringsveckoslutet är för de lag landat på de fyra högsta poäng i tävlingsserien.

Semifinalen GrIFK-ÅIFK 34-29 (19-15)

Första motståndaren i semifinalen var Grankulla IFK. Grani var duktiga målgörare och se hade en ledning över oss i största delen av matchen. Under fyra minuters tid var ställningen jämne eller t.o.m ett måls ledning till Åbo. Men vis paus hade Grani tagit en ledning på 19-15. Under första halvlek skadade sig även duktiga målskytten Martin Mashiri, så att han inte kunde spela i resten av turneringen. Även andra halvek blev målrik, med 14 mål för Åbo och 15 mål för Grani och slutsiffrorna skrevs 34 -29. Grani tog sig till final medan Åbopojkarna började vi planera speltaktik inför bronsmatch mot Atlas.

Bronsmatchen Atlas-ÅIFK 25-26 (13-13)

Bronsmatchen spelades följande dag söndag kl 16.45 mot Atlas från Vanda. De hade förlorat sin semifinal mot Akilles efter två förlängningar på 2x10 minuter.

Åbopojkarna inledde starkt första perioden, där målskillnaden tidvis var 4 till Åbos favör. Vid halvek var ställningen ändå jämn med 13-13 på tavlan. Under andra halvlek lyckades Åbo hålla ledningen, trots att målskillnaden började minska på slutet. Atlas tog ut sin målvakt vid timeout då 47.27 var spelat och ställningen var 22-25. Atlas drag lyckades minska måskillnaden mot slutet. Åbo höll ut och ett jubel bröt ut då pojkarna från Åbo IFK slog Atlas med slutsiffrorna 25-26!

Efter finalen GrIFK-Atlas, som slutade 34-35 till Akilles favör, var det dags för den högtidliga medaljutdelningen. Dessutom valdes ÅIFK:s målvakt Marlowe Harewood och högernian Anton Finnberg till allstarslaget. Grattis!

Ett oförglömligt veckoslut i Sjundeå. Stort tack till arrangörerna!!