Miehet edustus, Miesten SM-liiga

ÅIFK - Hifk

Samppalinnan palloiluhalli

HIFK haki selvän voiton Åifk:sta

HIFK jatkaa taistelua vielä jopa ylemmän jatkosarjan paikastakin kaadettuaan perjantaina ÅIFK:n vieraskentällä selkein lukemin.

HIFK nykäisi alle viidessä minuutissa 5-1-johdon ja löi tämän myötä alkutahdit tulevalle. ÅIFK pääsi alun jälkeen paremmin mukaan peliin, mutta HIFK piti johtoasemastaan kiinni ja kasvatti sitä hitaasti, mutta tasaisesti.

Kun vieraat veivät myös toisen jakson alkuminuutit puhtaasti 4-0, alkoi ottelussa olla ratkaisun makua. Ero ei enää alle kymmeneen maaliin mennyt missään vaiheessa ja pisteet matkasivat HIFK:n mukaan vakuuttavasti.

ÅIFK:n päävalmentaja Robin Karlsson jäi harmittelemaan etenkin avausjakson esitystä.

– Teimme liikaa teknisiä virheitä, jotka johtivat kontrausmaaleihin. Toinen puoliaika oli parempaa pelaamista, Karlsson analysoi.

HIFK-luotsi Jaakko Horellia ilahdutti ennen kaikkea joukkueen oman pään pelaaminen.

– Toinen peli putkeen, kun päästimme alle 25 maalia, täytyy olla tyytyväinen sekä puolustukseen ja maalivahtipelaamiseen. Tämä oli hyvä voitto – koskaan se ei ole helppoa, mutta hyvä voitto, Horelli totesi tyytyväisenä.

Ottelun vakuuttavimman pelaajan tittelin ja kolme LähiTapiola-tähteä kuitanneen HIFK-maalivahti Bogdan Klepan mietteet olivat samoilla linjoilla.

– Tärkeä voitto, kaksi pistettä. Taistelimme hyvin ja teimme parhaamme.

ÅIFK – HIFK 21-33 (10-18)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
ÅIFK: Peik Sjöblom 3, Andreas Nyström 3 (2), Jonne Karttunen 3, Elis Alander 3, Isak Lehvonen 2, Eero Laine 2, Valter Georgs 2, Elias Nyman 1, Thomas Hollfast 1, Oscar Berglund 1
HIFK: Vladimir Knopinskii 7, Niclas Ahlgren 7 (1), Kristo Voika 6 (3), Oscar Udd 3, Erkka Näntö 2, Viktor Grönmark 2, Samuel Alexandersson 2, Gheorghe Safronii 1, Jasse Kettunen 1, Jonathan Juslin 1, Kristian Jansson 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Bogdan Klepa HIFK 3
Vladimir Knopinskii HIFK 2
Niclas Ahlgren HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
ÅIFK: Andreas Nyström 1 x 2 min, Isak Lehvonen 1 x 2 min, Oscar Berglund 1 x 2 min, Rasmus Norström 1 x 2 min
HIFK: Erkka Näntö 1 x 2 min, Jasse Kettunen 2 x 2 min

Erotuomarit: Jan-Erik Leandersson – Mikael Lindroos