Sjöblom ja Lehvonen lähtevät eteenpäin – on aika kiittää!
Julkaistu: 02.05.2022 07.00

Sjöblom ja Lehvonen lähtevät eteenpäin – on aika kiittää!

ÅIFK:n edustusjoukkueessa useamman vuoden ratkaisurooleissa pelanneet Peik Sjöblom ja Isak Lehvonen suuntaavat pääkaupunkiseudulle kesän jälkeen ja eivät ole mukana ÅIFK:n ringissä tulevalla kaudella.


Derbypäivä ÅIFK - PIF 5.10.2019 - Peik Sjöblom

Peik Sjöblom siirtyy kaudeksi 2022–2023 toiseen suomalaisseuraan, josta uusi seura tiedottaa myöhemmin. Peik on pelannut Turussa syksystä 2018 saakka ja oli päättyneellä kaudella Åbo IFK:n paras maalintekijä 112 liigamaalillaan. Sjöblom kiittää turkulaisseuraa saamastaan mahdollisuudesta:

”Iso kiitos ÅIFK:lle ja Turun Urheiluakatemialle neljästä mahtavasta kaudesta. Täällä vietetty aika on kehittänyt minua pelillisesti ja fyysisesti, kun samalla olemme myös joukkueena ottaneet isoja askeleita eteenpäin jokaisella kaudella. Siksi haluan kiittää kaikkia pelaajia, valmentajia ja muita osallisia, jotka mahdollistivat tämän minulle opintojen ohella. On ollut suuri kunnia edustaa tätä seuraa. Toivon ÅIFK:lle menestystä ja onnea jatkoon - tapaamme vielä kentällä. En gång kamrat, alltid kamrat!”


SM-liiga ÅIFK - HIFK 25.9.2021 - Isak Lehvonen

Myös ÅIFK:n oma kasvatti Isak Lehvonen suuntaa opintoihin pääkaupunkiseudulle. Vain 16-vuotiaana kaudella 2016–2017 SM-liigaan noussut turkulainen on pelannut avauskaudestaan saakka IFK:n avaavana oikeana laitana. Lehvonen on maalannut tuona aikana 302 kertaa SM-liigassa ja Suomen Cupissa mustakeltaisessa paidassa ja kiittää kasvattiseuraansa kuluneesta ajasta:

”Haluan kiittää näistä kuudesta vuodesta, jotka olen päässyt kokemaan ÅIFK:n edustusjoukkueessa. Nyt matkani jatkuu opintojen perässä pääkaupunkiseudulle ja haluan kiittää teitä kaikkia, jotka ovat olleet tukenani! Kannustuksella katsomosta sekä hallin ulkopuolella kaupungissa on ollut valtaisa vaikutus, joka on tuonut lisää virtaa meille. On ollut ylpeys edustaa tätä seuraa ja joukkuetta!”

Valmentaja Aku Kuusisto on ollut pelaajien arjessa mukana niin iltaisin seuratyössä, kuin Urheiluakatemian aamuharjoituksissa:

”Peik on kasvanut neljässä kaudessa Turussa valtavasti niin fyysisesti kuin käsipallotaidoiltaan. Peik on Turussa harjoitellut sitoutuneesti kahdesti päivässä samalla kehittyen vastustajien merkkaamaksi ja havittelemaksi maalintekijäksi. Samalla hän on toiminut esimerkkinä monelle nykyiselle junioripelaajallemme. En voi muuta sanoa, kuin kiitos näistä vuosista ja kaikkea hyvää jatkoon!”

”Isakin kanssa on painettu hommia ensimmäisistä akatemian aamuharjoituksista saakka syksystä 2016 ja yhteisiä treenikertoja on kertynyt liikaakin, varmasti useampi tuhat. Erityisesti puolustuspäädyssä ja kontrapelissä hän on aivan kärkeä. Nyt opinnot vievät Isakin pääkaupunkiseudulle ja miehen on aika siirtyä eteenpäin. Isak on energinen huipputyyppi, jonkalaisen jokainen joukkue haluaa joukkoonsa. Onnea jatkoon!”

ÅIFK kiittää kahta avainpelaajaansa ja toivottaa hyvää jatkoon! Sanomme kuitenkin vain näkemiin, sillä seuran ja pelaajien tiet kohtaavat vielä varmasti kentällä – ja kenties vielä joskus näemme pelaajat jälleen myös ÅIFK:n paidassa.

Kauden 2022–2023 ÅIFK:n edustusjoukkueen rakennus on käynnissä. Pelaajasopimuksista ja joukkueen rakennuksen etenemisestä tiedotetaan kevään ja kesän mittaan.