4 månder sedan vi senast spelade match
Tytöt D09Julkaistu: 25.03.2021 00.00

4 månder sedan vi senast spelade match

Träningssäsongen bara fortsätter och fortsätter

Nu har det snart gått fyra månader sedan vi senast spelade en match. Flickorna har fortsatt träna aktivt och vid gott mod. Detta skall de alla ha stor eloge för! Istället för att tappa spelare så har vi glädjande nog fått några flickor till med i verksamheten, hoppas de orkar hänga med så de skulle få prova på att spela också handboll och inte bara träna. Välkomna med i gänget!

Vi har fortsatt med tre träningar i veckan, två i Peltola och sedan en tur i Samppalinna på lördag morgon. Den träningen har inte haft riktigt lika aktivt deltagande då en del tjejer tycker att det är för tidigt för handboll. Det tycker kansk tränaren med, men det behöver inte flickorna veta! :)

Det nya vi infört är extra "skillsträningar" på onsdagar i Samppalinna. Då har vi fokuserat mer på individuell teknik. Vi har haft fokus på ytterspel och linjespel samt försökt förbättra flickornas kasttteknik. Det har varit kul att i en lite mindre grupp kunna koncentrera sig på just en specifik grej. Nu då vädret blir bättre gäller det att börja hitta på lite uteaktiviteter också så det inte blir hallträning hela tiden. Kanske det blir dag för lite löpteknik igen?

Vi är lyckliga att vi fått träna mer eller mindre under hela pandemitiden och hoppas att så småningom också få börja spela lite matcher, ens den träningsmatch mot killarna som blivit uppskjuten pga restriktionerna.

Här under lite bilder från vårens träningar i Samppalinna,