Tytöt D09, D09-Kilpasarja

Atlas Vantaa - ÅIFK Kilpa

Hämeenkylän Liikuntahalli Vantaa

Vantaalla opimme, että käsipallo on vauhdikas peli​

Lauantai ÅIFK:n tytöille pelipäivä ja joukkue suuntasikin 12 pelaajan voimin kohti Vantaata ja pelejä Atlasta vastaan. Muutama kokeneempi pelaaja joutui jättää ottelun väliin, joten nyt oli tarjolla sekä vastuuta että peliaikaa.

Ensimmäinen ottelu oli ns. kilpaottelu ja ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. ÅIFK kävi hetkittäin johdossa mutta kotijoukkueen korkea ja hyvin aktiivinen puolustus oli vieraille koko pelin ajan suuri haaste. Yksi ratkaisu, joka tänään toimi oikein hyvin oli pallon toimittaminen viivalle, ÅIFK:n viivapelaajat tekivätkin aimo osan joukkueen maaleista.

Joukkueen tähän mennessä vahvin osa-alue, eli puolustus oli uuden haasteen edessä, kun kotijoukkueen pienikokoiset ja todella nopeat pelaajat laittoivat vauhtia jalkoihin. Tämä oli hyvä opetus ÅIFK:n tytöille siitä, että käsipallo on todella nopea peli ja jos jaksaa tehdään töitä jaloilla, haasta vastustajaa ja uskaltaa ajaa kohti maalia tapahtuu usein hyviä asioita.

Ensimmäinen puoliaika päättyi kuitenkin tasaisissa merkeissä 11-9. Puoliajalla ÅIFK vaihtoi maalivahtia, ei sen takia että ensimmäinen olisi pelannut huonosti, päinvastoin, maalivahti teki ensimmäisessä erässä monia upeita pelastuksia, vaan ÅIFK:n positiivinen ongelma on, että todella moni pelaaja haluaa pelata maalivahtina. Tämä on mukavaa ja tähän tulee valmennus tarttumaan tulevissa treeneissä.

Toisella puoliajalla jatkui sama virsi, ÅIFK:lla oli haasteita päästä hyville heittopaikoille, ja kotijoukkueen nopeat pelaajat loivat ongelmia vierailijoiden puolustukselle. Kotijoukkueen numero 14 oli todellinen haaste ÅIFK:n tytöille ja hän tekikin lopulta 16 kotijoukkueen 25 maalista. Loppunumerot kirjattiin 25-15. Tästä ottelusta jäi tytöille paljon parannettavaa siihen, kun joukkueet seuraavan kerran tapaavat keväällä.

Haastajapeli seurasi heti kilpapelin jälkeen, tässä pelissä peliaika jakautui tasaisesti ja pelaajat pääsivät kokeilemaan uusia pelipaikkoja. Peli oli tässäkin ottelussa ensimmäisellä puoliajalla todella tasaista ja tauolle siirryttiin ÅIFK:n johdossa 7-8. Toisella puoliajalla tapahtui sitten täysi tankin tyhjeneminen ja huomasi että pelirasitus tuntui vierailijoiden jaloissa. Kotijoukkue käytti paikkansa hyväksi samalla kuin vierailijoiden vauhti hyytyi. Parhaansa ÅIFK teki mutta tänään ei vaan vauhti riittänyt ja ottelu päättyi numeroihin 21-11.

Mitä tästä reissusta opittiin?

Käsipallo on vauhdikas peli ja jokaisen täytyy uskaltaa haastaa oma puolustajansa