Tytöt D09, D09-Kilpasarja

ÅIFK Kilpa - Borgå Akilles

Ilpoisten Palloiluhalli

​Lauantaina pelattiin kaksi hienoa peliä

Lauantaina ÅIFK:n tytöt kohtasivat sarja tähän mennessä pelkillä voitoilla aloittaneen Porvoon Akilleksen. Ottelut pelattiin Ilpoisten hallissa ja onneksi lattia ei ollut aivan yhtä liukas kuin viimeksi. Ottelun alku oli kotijoukkueen pelaajille haastava ja Akilleksen korkea ja todella aktiivinen puolustus oli tytöille vaikea ohitettavaksi ja aiheutti usein harmittavia pallonmenetyksiä. Vaikka vastus oli kova niin oli kuitenkin hienoa nähdä että tytöt yrittivät pitää palloa liikkeessä ja haastoivatkin vierasjoukkueen puolustusta usein harhautuksilla ja sisäänajoilla. Paremmalla viimeistelyllä olisi maalisarakkeessa komeillut ihan eri numerot.

Puolustuspäässä kotijoukkue pelasi hienosti ja oli helppoa huomata, että tytöt ovat ruvenneet omaksua aktiivisen ja ”kovan” puolustuspelaamisen. Ajoittain jäi puolustaja liian kauaksi omasta pelaajasta ja tämänhän Akilleksen nopeat pelaajat käyttivät hyväkseen. Mutta, selkeästi kauden parasta puolustamista kaikilta! Toinen puoliaika meni suurin piirtein samoissa merkeissä kuten ensimmäinen. Akilles oli askeleen edellä niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessä mutta ÅIFK:n tytöt eivät antaneet periksi missään vaiheessa vaan taistelivat hienosti joukkueena loppuun saakka. Tällä kertaa loppunumerot kirjattiin 8-21.

Haastajapelissä kentälle juoksi innostunut kotijoukkue, vaikka selkeää jännittämistä oli havaittavissa. Uudet pelipaikat ja osilla pelaajista hiukan väsyneet jalat tekijät pelin alusta haastavan ja vieraat saivatkin alkuun nopean johdon jonka he pitivät erän loppuun saakka. Toisessa erässä peli tasoittui ja oli ilo nähdä, että niin moni uskalsi yrittää ratkaisua, siinä myös onnistuessa. Yhteensä 7 kotijoukkueen pelaajaa onnistui maalinteossa mikä on hienoa joukkuepelaamista.

Tällä viikolla jatkamme harjoituksia ja lauantaina matkaamme Kauniaisiin jossa kohtaamme GrIFK:n kahdessa pelissä.