Miniliiga 12.3.2023
Julkaistu: 12.03.2023 21.46

Miniliiga 12.3.2023

ÅIFK P8 (2015) sai mahdollisuuden osallistua Miniliiga turnaukseen 12.3.2023, jossa oli mukana suomen suurimpia juniorijoukkueita kuten HJK, KäPa, Ilves, Honka ja TPS. Tämä oli jo ennakkoon arvioitavissa, että tulee olemaan hieno kokemus meidän pojille. ÅIFK pelasi turnauksen kakkostasolla, mutta kun ottaa huomioon muiden joukkueiden pelaaja kapasiteetit ja resurssit niin vastustajat olivat todella hyviä ja kovia.

ÅIFK aloitti turnauksen KäPa vastaan ja pelasi erinomaisen pelin voittamalla 3-2. Toinen peli oli Honka vastaan ja tässä meidän pojat nostivat vielä enemmän tasoaan ja voittivat pelin tuloksella 6-2. Kolmannessa pelissä vuorossa oli HJK joka on yksi perinteisimmistä ja menestyksekkäimmistä urheiluseuroista Suomessa. Tämä peli päättyi tasalukemiin 2-2 ja lukuisista paikoista huolimatta emme onnistuneet tekemään voittomaalia. Meidän on selvästi harjoiteltavaa enemmän pallon sijoittamista, sillä nyt vedot menivät turhan monta kertaa suoraan päin maalivahtia.

Turnauksen neljännes peli oli Ilvestä vastaan joka oli meille tuttu joukkue muutaman viikon takaisesta Rauman turnauksesta. Raumalla voitimme heidät 2-0 mutta tällä kerta tuomarin mukaan voitto meni Ilvekselle 2-1, vaikka meidän pojat olivat sitä mieltä että peli oli 1-1. Paikalla ei ollut VAR:ia käytössä joten tuomarin mukaan mennään :). Meidän lounastauko sai pojat väsähtämään, sillä kyseinen peli ei ollut samalla tasolla kuin turnauksen kolme aikaisempaa. Viimeinen peli oli meidän tuttua vastustajaa vastaan eli TPS, jonka jalat olivat tuoreemmat ja heillä oli selvästi enemmän energia kuin meillä sillä pojat voittivat meidät muutamalla maalilla.

ÅIFK:n pojat olivat todella innoissaan ja oli hienoa huomata, että pärjäämme suomen suurimpia juniori joukkueita vastaan. Kaiken kaikkiaan tämä oli todella hieno turnaus ja oli äärimmäisen hienoa olla mukana. Meillä oli paljon onnistumisia kuten hienot harhautukset, syöttö pelaaminen, laukaukset sekä täysillä pelaaminen. Kova harjoittelu jatkuu ja toivottavasti pääsemme pelaamaan uudestaan kyseisiä joukkueita vastaan.