ÅIFK söker ledare för barnfotisgrupperna
JalkapalloJulkaistu: 23.08.2021 12.55

ÅIFK söker ledare för barnfotisgrupperna

Är du intresserad av att coacha barn?

Åbo IFK är en sportklubb med olika grenar. Klubben grundades 1908 och fotbollen är den klart största grenen sett till antalet spelare. Vi har livliga aktiviteter från familjefotboll (3-5 år) till herr- och damrepresentantlag. Däremellan finns fotislag för åldrarna 6-20 år, både flickor och pojkar.

Barnens värld omfattar fotbollsaktiviteter för flickor och pojkar under 11 år. I barnfotbollens värld betonas glädje, positivitet, väcka ett tycke för sporten samt samarbete. Klubben har tydliga riktlinjer (tränarlinje) för olika åldersgrupper och denna tränarlinje styr verksamheten på planen.

Antalet spelare i de yngsta åldersgrupperna har ständigt ökat och vi söker barninstruktörer med en positiv livsinställning, eller personer som skulle vilja vara med oss i våra trevliga aktiviteter. Våra lag i de yngsta åldersgrupperna tränar i regel två gånger i veckan och spelar i de regionala serierna.

Klubben utbildar alla nya instruktörer / tränare internt (enligt fotbollförbundets riktlinjer), så du behöver inte ha tidigare tränar- eller instruktörsträning.

Om du vill ha en trevlig och regelbunden hobby i att leda/coacha barn, kontakta Åbo IFK: s U12 -träningschef Matthias Ahonen. Kontaktinformation nedan.

Matthias Ahonen, Åbo IFK U12 träningschef

matthias.ahonen@ffaifk.fi, +358 9866912