Henkilöprofiili - Robin Karlsson on käsipalloilija toisessa polvessa
20.10.2020 12:39 Jaosto / Miehet

Robin Karlsson on kasvanut käsipalloperheen pojasta SM-liigajoukkueen päävalmentajaksi

" Isä pelasi käsipalloa joten oltiin broidin kanssa usein mukana hallilla leikkimässä pallon kanssa kun isällä oli omat treenit. Sitä kautta päädyin mukaan seuratoimintaan kun oman ikäluokan treenit alkoivat joskus 5-6 vuotiaana." Näin alkoi Robin Karlssonin käsipalloura. Karlsson toimii nyt kolmatta kautta Åbo IFK:n miesten joukkueen päävalmentajana ja pelaajana. 37-vuotias Karlsson aloitti uransa Karjaalla. "Pelasin junnuna sekä jalkapalloa että käsipalloa niin kuin melkein kaikki Karjaalla ja olin urheilukentällä koko ajan kun asuttiin siinä ihan vieressä. Kun miesten joukkue pärjäsi niin hyvin käsipallossa pelkästään oman kylän pojilla niin veti se varmaankin myös minut siihen suuntaan. Oma halu olla osa Karjaan käsipallon menestystarinaa oli kova, mutta mahdollinen tavoite.

Karlssonia käsipallossa kiehtoo sen vauhti ja vaaralliset tilanteet. "Käsipallo on runsasmaalinen, nopea ja monipuolinen peli eikä ihme, että kiinnostus lajiin on säilynyt kaikki nämä vuodet. Kutsu Turkuun yllätti kuitenkin kokeneen konkarin. "Olin tietysti iloinen että Åifk halusi junnuvalmentajan Karjaalta miesten päävalmentajaksi ja rupesin heti miettimään minkälaisia pelaajia siellä on ja miten voisin saada joukkue pelaamaan paremmin" Karlsson kertoo. "Oma tavoite oli antaa joukkueelle jonkinlainen oma pelitapa ja pärjätä paremmin kun edelliset kaudet". Karjaalaislaiturin kädenjälki näkyy miesten joukkueessa kyllä vahvasti. Edeltäjän, Besim Qerimin käsipallofilosofia on pyyhitty pois pelikirjasta ja tilalle on tuotu nopeatempoista käsipalloa länsinaapurin tyyliin. "Ollaan saatu enemmän vauhtia peliin ja peli paranee koko ajan. Taulukossa ollan noustu vähän koko ajan ja playoffpaikka oli erittäin lähellä viime kaudella. Varsinkin kotikentällä pelaamme ja pärjäämme tällä hetkellä erittäin hyvin mutta vieraspeleissä on vielä paljon parannettavaa"

Turkulaisen käsipallon tulevaisuudesta Karlssonilla on pelkkää hyvää sanottavaa. "Käsipallon tulevaisuus Turussa näyttää hyvältä. Akatemiatoiminnassa tehdään hyvin töitä", Karlsson viittaa miesten joukkueen valmentajan ja maalivahdin Aku Kuusiston vetämään Turun Urheiluakatemian käsipallojaostoon, johon kuuluu käsipalloilijoita Turussa opiskelevista toisen asteen ja korkeakoulujen opsikelijoista. "Työ on kuitenkin aloitettava tarpeeksi ajoissa, jotta jokaiseen ikäluokkaan saadaan kerättyä iso massa pelaajia. Joistain pelaajista tulee isona liigapelaajia, joistain valmentajia ja jotkut eivät jatka käsipallon parissa, tärkeintä on, että nuorissa ikäluokissa on tarpeeksi pelaajia joiden varaan seuran tulevaisuutta voidaan laskea", Karlsson toteaa.


Vuonna 1983 syntynyt Karlsson on opiskellut liikunnanohjaajaksi Espoossa. Karjaalta alunperin kotoisin olevalla Karlssonilla on taskussaan kolme miesten Suomen mestaruutta BK-46:n paidassa. Pelipaikaltaan Karlsson on vasen laita ja ainakin viime kaudella päävalmentaja nähtiin myös itse pariin otteeseen kentällä. Jää nähtäväksi jättäytyykö Karlsson tällä kaudella vaihtopenkin taakse vai nähdäänkö konkari vielä kentällä.   
Lisää uutisia
Åbo IFK
«  Marraskuu   »
Kategoriat