ÅIFK nostaa akatemiajoukkueen miesten ykkösdivisioonaan!
11.6.2018 23:07 Jaosto / Miehet

ÅIFK:n nuoret hakevat miesten peliminuutteja jatkossa ykkösdivisioonan akatemiajoukkueesta

ÅIFK pelaa ensi kaudella käsipallon miesten ykkösdivisioonaa SM-liigan ohella. ÅIFK menee mukaan ykködivisioonaan juniorikärki edellä tarjoten mahdollisuuden seuran vanhimmille poikajunioreille pelata miesten pelejä, jos pelipaikka liigassa on vielä työn takana. Ykkösdivisioonajoukkue mahdollistaa peliajan tarjoamisen kaikille miesten liigajoukkueen ringissä harjoitteleville, mutta myös seuran isolle AP-ikäluokalle. Ykkösdivisioonassa tulee pelaamaan myös edelliskausien liigatähtiä, kun mm. Christoffer ”Toffe” Nyström, Frans Lindholm, Micke Lundin, Matias Laine ja Ville Perho nähdään kentällä pelaamisen lisäksi junioreiden mentorointitehtävissä.


Miesten liigajoukkueen iso rinki ja vahvalla pohjalla oleva poikien junioritoiminta osoittivat tarpeen ykkösdivisioonajoukkueelle, joka tulee toimimaan linkkinä edustuksen ja A-poikien välillä. Tarkoitus oli ottaa askel ykkösdivisioonaan vasta seuraavaksi kaudeksi pelaamalla Akkupoikien joukkue askelta ylemmäs, mutta Käsipalloliiton yhteydenoton ja vapaan paikan aukeamisen myötä, täytettiin ykkösdivisioonan tontti jo alkavaksi kaudeksi. Miesten ykkösdivisioonan toiminnasta vastataan yhteistyössä edustusjoukkueen valmennuksen kanssa. Otteluiden osoitettavista pelaajista, sekä otteluiden valmennuksesta vastaa miesten joukkueen apuvalmentaja Aku Kuusisto yhteistyössä akatemiajoukkueen joukkueenjohtajan kanssa.


ÅIFK:lla on viimeksi ollut ykkösdivisioonassa joukkue kaudella 1994-1995, jonka jälkeen joukkue nousi SM-sarjaan. Siitä saakka ÅIFK:n on pelannut vain korkeimmalla sarjatasolla. Aikaisemmin ykkösdivisioonassa pelaajakehitystä on tuettu yhteistyössä Pargas IF:n kanssa, mutta Piffenin noustua liigaan kaksi vuotta sitten, ei Turun seudulla ykkösdivisioonassa ole pelejä ollut tarjolla. Nyt ÅIFK pystyy tarjoamaan omille pelaajilleen selkeän polun A-pojista, ykkösdivisioonaan ja sieltä tavoittelemaan peliminuutteja liigassa. Vastaavasti isolle liigaringille pystytään takamaan tärkeitä peliminuutteja pelituntuman säilyttämiseksi ja nuoren pelaajaringin kehittymisen edistämiseksi.

Mahdollisuus miesten ykkösdivisioonaan tuli Käsipalloliiton tarjoamana ja pienen pohdinnan jälkeen totesimme sen olevan juuri se mitä halusimme. Akatemiajoukkue divarissa tarjoaa A-pojille mahdollisuuden saada kokemusta miesten peleistä ja toisaalta antaa samalla mahdollisuuden vastata miesten ringin pelaajien peliaikatarpeeseen. Ykkösdivarin tempo on kuitenkin selkeästi kakkosdivaria jo korkeampi ja sinälläänkin nuorillemme mielekkäämpi paikka kartuttaa pelikokemusta. Yhteistyössä kokeneempien liigapelaajien kanssa divisioonajoukkue on nuorille oikea paikka kehittyä!”,
kertoi miesten joukkueen apuvalmentaja Aku Kuusisto.

ÅIFK nähdään siis miesten käsipallokentillä niin liigassa kuin ykkösdivisioonassakin! Kakkosdivisioonan harrastejoukkueen Akkupoikien osallistumisesta liiton sarjaan päätetään taas kesän jälkeen käsiskauden lähestyessä!


   
Lisää uutisia
Åbo IFK
«  Joulukuu   »
Kategoriat