Peik Sjöblom siirtyy ÅIFK:n riveihin
13.5.2018 19:44 Uutiset / Miehet

Veljekset Cride ja Peik Sjöblom

Käsipalloseura ÅIFK on tehnyt pelaajasopimukset kahden Kauniaislähtöinen pelaajan kanssa, kun veljekset Christoffer ja Peik Sjöblom pelaavat ensi kaudella turkulaisten riveissä. Isoveli ”Cride” on edustanut ÅIFK:ta jo aikaisemmilla liigakausilla, kun taas nuorempi Peik on viime kaudet pelannut kasvattajaseuransa Grankulla IFK:n edustusmiehistön mukana.

Vuosimallia 1998 edustava Peik Sjöblom on saanut käsipallokoulutuksensa Kauniaisissa ja edustaa myös Teddy Nordlingin luotsaamaa P98-maajoukkuetta. Päättyneellä liigakaudella nuori mies iski 48 liigamaalia ja suoritti samalla asevelvollisuutensa valtion leivissä. Turkuun Peik muuttaa syksyllä alkavien opintojensa perässä aikaisemmin saman tehneen isoveljensä tavoin. Opiskelun ohella pelaaminen jatkuu ÅIFK:n riveissä ja alkavaa liigakautta mies odottaakin jo innolla:

”Käsipallon pelaaminen on ollut mukanani jo niin kauan, että oli helppo päätös jatkaa pelaamista ÅIFK:ssa opintojen alkaessa Åbo Akademissa. Odotan innolla, että pääsen pelaamaan uudessa porukassa, jossa kuuluu olevan erinomainen joukkuehenki!”

Peik on monipuolinen pelaaja, joka pystyy hyökkäämään niin hyökkäyksen laidalla kuin keskelläkin pelintekijänä. Pallollisten taitojensa lisäksi 189-senttisen varren omaava Peik tunnetaan nopeista jaloistaan ja sähäkkäistä finteistään, joten vastustajalle mukana pysyminen on tehty äärimmäisen hankalaksi. Isoveli Criden kanssa yhdessä pelaaminen on Peikille myös uusi asia.

"On kiva päästä pelaamaan Criden kanssa samassa joukkueessa. Cride on nopea ja ketterä pelaaja, jonka vahvuus on monipuolisuus. Hän osaa tehdä maaleja ja löytää lisäksi pelikaverit kentällä!”,
pohti Peik Sjöblom neljä vuotta vanhemman isoveljensä vahvuuksia.

Vuonna 1994 syntynyt Christoffer Sjöblom aloittaa viidennen kautensa Åbo IFK:n edustusmiehistössä. Turkuun opintojensa perässä vuonna 2013 muuttanut Cride aloitti pelaamisen Uffe Anderssonin alaisuudessa kaudella 2013-2014. Seuraavana vuonna mies piti pienen tauon pelaamisesta ja on kaudesta 2015-2016 taas pelannut IFK:n riveissä. Päättyneellä liigakaudella vasemmalla pakilla pääosin pelannut Cride kiskaisi 105 liigamaalia ja keräsi samalla 7 tähteä otteluista. Maalintekonsa lisäksi Sjöblom senior oli isossa roolissa myös pelinrakentelussa vapauttaen useasti viivapelaaja Occi Berglundin maalintekoon.

”On hienoa jatkaa ÅIFK:ssa! Joukkuehenki on todella hyvä ja viimekausi antoi viitteitä, että pystymme pelaamaan paljon paremminkin joukkueena. Odotan ensi kautta innolla ja uskon, että ensi kaudesta tulee hyvä saapuvien pelaajien ja uuden valmennuksen myötä!”

Veljekset eivät ole koskaan päässeet pelaamaan samassa joukkueessa, joten siksikin Peikin turkuun saapuminen on kaksikolle uutta ja erikoista.

”En ole ennen pelannut Peikin kanssa samassa jengissä ja se on hauska juttu jo sinänsä. Peik on kehittynyt paljon Granissa. Hänen nopeutensa ja pelinlukutaitonsa tulevat olemaan meille takuulla hyväksi!”,
kertoi vanhempi Sjöblom pikkuveljensä vahvuuksista kysyttäessä.

”Peikin tulee kuitenkin muistaa, että vaikka poika on mua neljä senttiä pidempi, mä olen silti neljä vuotta vanhempi ja viisaampi!”,
päätti vielä Cride pilke silmäkulmassa tehden roolit kopissa jo valmiiksi selväksi.

ÅIFK toivottaa Peikin tervetulleeksi Turkuun! Sjöblomin veljekset täydentävät jo aikaisemmin julkistettua ÅIFK:n kolmen oman veljesparin ketjua, joten Cride ja Peik ovat jo neljäs ensi kaudella IFK:ssa pelaava veljespari. #BRO #BRORSA

Lisää pelaajauutisia julkaistaan kevään, kesän ja syksyn mittaan ÅIFK:n mediassa.


   
Lisää uutisia
Åbo IFK
«  Tammikuu   »
Kategoriat