Esittely
Ottelutilastot
ÅIFK - Dicken
2020-2021 - Miehet - Miesten SM-liiga
Klo 18:30 Samppalinna
11
Syy

Käsipallokausi alkaa jälleen Turusta - Åbo kohtaa Dickenin kotonaan perjantaina


Miesten käsipallon SM-liiga alkaa jo totuttuun tapaan Turusta. Käsipallokauden avausottelu ÅIFK-Dicken pelataan Linnunpesässä tämän viikon perjantaina klo 18.30 alkaen. Kyseessä on ensimmäinen liigamatsi maaliskuussa kesken jääneen käsipallokauden jälkeen. Alkava kausi tuo mukanaan paljon uutta niin sarjassa itsessään kuin kotijoukkue Åbossa.

Nuori ja nälkäinen joukkue

Siirtoikkunassa ei tänäkään vuonna Åbon puolelta ole käynyt sen suurempaa kuhinaa, tosin siirtoja on tapahtunut kuitenkin enemmän kuin viime vuonna. Ainoat pelaajasiirrot Åbosta toiseen seuraan tapahtuivat kesän aikana kun viivapelaaja Kalle Kankaanpää sekä vasemmalla pakilla ja keskellä viihtyvä Christoffer Sjöblom siirtyivät Grankulla IFK:n paitaan. Kankaanpää muutti pääkaupunkiseudulle opintojen perässä ja uusi kotiseura löytyi onneksi nopeasti. Tämän lisäksi viime kaudella asemiaan miesten ringissä parannellut nuorukainen Santeri Maijala sekä viime kaudella PIF:ssä lainassa ollut Mikael Manderoos ovat suorittamassa asepalvelustaan. Uusina pelaajina A-pojista rinkiin ovat nousseet 2002-syntyneet takarakentajat Rasmus Norström sekä Jonne Karttunen. Varsinkin puolustuspäässä Norström on vahva lisä keskipuolustukseen ja Karttusen tapaiselle vasenkätiselle takarakentajalle totta kai on myös käyttöä. Loppu kesästä vahvistui myös uusi pelaajahankinta kun Riihimäellä Dynamossa pelannut Elis Alander siirtyi Åbon paitaan. Nuori lupaus kuitenkin loukkaantui heti ensimmäisellä treeniviikolla, mutta polvessa oleva vamma on alkanut jo näyttää paranemisen merkkejä. Huomisessa ottelussa Alanderia ei siltikään vielä nähdä. Monien loukkaantumisien runnoma Valto Kuusisto on myös palannut rosteriin. Varakapteeni-Kuusisto tuo varmuutta keskipuolustukseen ja on näkyvä pelaaja juuri puolustuspäässä. Kaiken kaikkiaan kasassa on nuori, mutta nälkäinen joukkue joka on valmis taistelemaan viime kausia paremmasta sarjasijoituksesta.

"Harkkkapeleistä huomaa ketkä ovat tehneet työnsä kesän aikana"

Päävalmentaja Robin Karlsson odottaa tulevaa kautta mielenkiinnolla. "Harkkapelit antoivat paljon ja niissä huomaa ketkä ovat tehneet työnsä kesän aikana. Takana on muutama vähän parempi peli ja jokunen huonompi, niin kuin elokuussa vielä pitääkin olla", Karlsson kertoo. Kapea pelaajarosteri ei ole treenaamista estänyt ja syyskuun aikana loputkin pelaajat on saatu Alanderia lukuunottamatta treenikentille."Tavoitteeksi on laitettu se mikä oli lähellä mutta jäi kesken viime kaudella, eli paikka pudotuspeleihin. Positiivista tulevalla kaudella on Tallinnan osallistuminen Liigan runkosarjaan. Uusi joukkue tuo varmasti mielenkiintoa otteluihin", Karlsson kertoo. Hän nostaa esille myös A-junioreista nostetut pelaajat sekä Alanderin. "Mielenkiintoista nähdä miten uudet pelaajat sopeutuvat joukkueeseen."

Vieraita Itämeren toiselta puolelta ja puolityhjät katsomot

Tänä vuonna SM-liigassa nähdään myös jotain täysin uutta kun virolainen HC Tallinn liittyy Liigan runkosarjaan. HC Tallinn ei ole kertaakaan voittanut Viron mestaruutta, mutta nyt joukkue ottaa vielä astetta isomman haasteen siirtymällä Suomen SM-liigaan. Mille tahansa sijalle tallinnalaiset päätyvätkään runkosarjassa vie joukkueen tie takaisin Viroon pudotuspelien alkaessa. Tallinnalaiset siis lähinnä tuovat lisää pelejä Liiga runkosarjaan ja tuovat uutta mielenkiintoa kotikatsojille. Toinen vähän surullisempi uutinen kuultiin naapuriseura PIF:stä kun se ilmoitti pelaajapulan takia vetäytyvänsä sarjasta. Niin ÅIFK kuin koko Käsipalloliitto yritti kaikkensa, jotta PIF saataisiin pidettyä sarjassa, mutta lopulliseksi päätökseksi muodostui putoaminen 2-divisioonaan. Tämä tarkoittaa myös sitä, että ensimmäistä kertaa vuosiin Liigassa ei nähdä Turunmaan derbyä. Viime vuonna Turussa pelattua derbyä seurasi paikanpäällä yhteensä lähes 700 silmäparia. Punapaitojen putoaminen sarjasta on luonnollisesti haitallista koko SM-liigalle.

Vallitsevan koronavirustilanteen takia myös ottelutapahtumiin on jouduttu tekemään jonkinlaisia muutoksia. Hallia ei tulla myymään täyteen vaan paikkoja myydään ainoastaan joka toiselle istumapaikalle. Yleisöä suositellaan katsomaan ottelua kotoa käsin Solid Sport palvelun kautta, josta näkyvät kaikki Liigan sekä Cupin ottelut suorana. Ostamalla kuukausipaketin tuet samalla valitsemaasi Liiga-seuraa! Tämä on loistava tapa estää viruksen leviäminen ja samalla kannattaa Åbo voittoon. Paikalle saapuminen on tietenkin myös luvallista ja hallilta löytyy käsidesiä sekä käsienpesumahdollisuus. "Tavoitteena on ollut tehdä pelin seuraamisesta mahdollisimman turvallista ja mukavaa niin kotoa käsin kuin paikan päältä", Åbon miesten viestinnästä vastaava Mikael Talka kertoo. "Otteluiden striimeihin panostetaan enemmän ja myös juniorijoukkueilla on mahdollisuus striimata pelinsä." Åbon A-pojilta löytyy jo oma kanava Solidsportista, johon pääset tästä linkistä. Åbon miesten Solidsport linkin löydät alapuolelta. Kuukausikannattajuus maksaa 9,90€/kk ja yksittäinen peli maksaa 5,90€. Näistä rahoista osa tulee suoraan Åbon miehille.

Joukkue 2020-2021

1 Samuel Edberg

7 Robin Karlsson

8 Mikael Manderoos

9 Elias Nyman

10 Oscar Berglund

11 Robin Mattson

12 Mirsad Tursunovic

15 Isak Lehvonen

16 Axel Rehnberg

18 Valto Kuusisto (A)

19 Jonne Karttunen

20 Niklas Manderoos (A)

21 Daniel Eriksson

22 Valter Georgs

23 Peik Sjöblom

26 Elis Alander

27 Rasmus Norström

28 Eero Laine

30 Aku Kuusisto

33 Santeri Maijala

91 Andreas Nyström (C)

Päävalmentaja: Robin Karlsson

Valmentaja: Aku Kuusisto

Joukkueenjohtaja: Arttu Tamminen

Huoltaja: Jari Lainio

Huoltaja: Timo Manderoos


ÅIFK - Dicken

11.9.2020 klo. 18.30

Samppalinnan palloiluhalli

Solid Sport: https://solidsport.com/aifkmiehet

Facebook: https://www.facebook.com/kanariefaglarna

Instagram: https://www.instagram.com/kanariefaglarna/

Twitter: https://www.instagram.com/kanariefaglarna/

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Lisää uutisia
Åbo IFK
«  Marraskuu   »
Kategoriat