ÅIFK - HIFK

Samppalinna

Miehille voitto, HIFK vaikeuksissa

ÅIFK-HIFK 26-19 (15-9)

Miesten edustusjoukkue otti lauantaina niskalenkin sisarseura HIFK:sta ja avasi pistetilinsä liigakaudella 2021–22. Ottelun ensimmäiset minuutit olivat tasaisia, mutta sitten tapahtui jotain mitä ei olla hetkeen nähty. Kotijoukkue tempaisi kahdeksan minuutin kohdalla tilanteesta 4-3 nopeaan tahtiin kivan kaulan lukemiin 8-3 jättäen HIFKin maaleitta vajaan kymmenen minuutin ajaksi. Parhaimillaan johto kasvoi ensimmäisessä erässä seitsemään maaliin ja vaikka HIFK yritti kaventaa tauolle mentäessä varmisti ÅIFK kolmen viimeisen minuutin maaleilla mukavan johtoaseman ensimmäisen erän päätteeksi.

Ottelun kohokohdat. Video: Solidport.

ÅIFK:n johdon turva oli tolppien välissä loistavasti pelannut Mirsad Tursunović, joka torjui tasan tarkkaan joka toisen heiton ja tiivisti pelannut puolustus, joka sai HIFK:n hyökkäyksistä vauhdin ja vaaratilanteet hyvin pois.

Tänään oli todella helppoa pelata maalissa
- Mirsad Tursunović (***)

Toisen erän alkuun nähtiin hieman hermostunut kotijoukkue, jolla pallo poltti näpeissä ensimmäiset viisi minuuttia. Penkillä joukkuetta johtanut Aku Kuusisto ottikin tähän väliin aikalisän ja pani rivit järjestykseen. Rauhaa kentälle toi myös kippari Andreas "Andy" Nyström, joka sai hyökkäyspelin sujumaan. Aikalisää seurasi kolme kotijoukkueen maalia kolmeen minuuttiin ilman HIFK:in vastausta ja seitsemän maalin johtoasema.

HIFK heräsi otteluun vasta viimeisen kahdenkymmenen minuutin aikan kun Dejan Karan ja Oscar Udd alkoivat riehua turkulaispäädyssä vaarallisen tarkasti puolustuksen aukot ja maalin pohjan löytäen. Ero kaventui neljään maaliin ja kun ottelua oli jäljellä 15 minuttia otti HIFK aikalisän. Aikalisän käytti tehokkaimmin ÅIFK, joka Andyn ja vahvasti jälleen pelanneen Oscar "Occi" Berglundin avulla kasvattivat kaulaa taas seitsemään maaliin.

Hienoa maalivahtipelaamista – me epäonnistuimme liikaa 6 ja 7 metrin heitoissa
- Jaakko Horelli, HIFK:n valmentaja

Viimeisen 10 minuutin aikana ÅIFK vaihtoi miehistöä reippaammin ja tolppien väliin asteli jo ensimmäisessä erässä yhden 7 metrin heiton vakuuttavasti torjunut Markus Mattila, joka näytti, että hänelläkin on pelivire kohdallaan. Mattila päästi selkänsä taakse yhdeksästä maalia kohti tulleesta heitosta vain kolme ja torjui kuusi. Näin Markukselle tuli torjuntaprosentiksi 67 % ja ansaitusti yksi tähti. Kolmen tähden pelaaja Mirsad Tursunović torjui yhteensä 16 heittoa (59 %). Yhteensä veräjänvartijat torjuivat huikeat 63 % kaikista heitoista.

Kolmen tähden pelaaja, maalivahti Mirsad Tursunović, torjunnat 59 %

Maalinteossa kunnostautui parhaiten ÅIFK:n Occi Berglund, mutta ÅIFK voitti ennen kaikkea maalinteon laajuudella. Erätauolle mentäessä jo seitsemän pelaajaa oli tehnyt maaleja heittoprosentin ollessa lähemmäs 70 %. Hyökkäyspäässä näkyi reipas uskallus yrittää ja uskallus epäonnistua. ÅIFK:n peli oli iloista ja riemukasta, kun taas HIFK:n pelaamisessa näkyi välillä turhautumista oman yhteispelin takkuamiseen.

– Täytyy kiittää jätkiä siitä sitoutuneesta työstä mitä ne tekee reeneissä. Se on ainoa mikä tuo meille tulosta, ostosmatkaa Baltiaan ei ole meille tulossa, kommentoi joukkueen voiton avaimia valmentaja Aku Kuusisto.

Käsipallo oli taas parasta paikan päällä. Molemmat joukkueet antoivat katsojille koko rahan edestä aitoa kilpailufiilistä. Peli oli nopeatempoista, kovaotteista ja vauhdikasta. Tuomaripari Metsämäki-Leandersson piti hienosti ottelun langat käsissään ja tuomitsi muutoin hyvin vähäeleisesti.

ÅIFK – Mirsad Tursunović, Markus Mattila – Berglund 5, Lehvonen 4, Georgs 4, Sjöblom 4, Manderoos 3, Laine 3, Nyström 3.
HIFK – Martin Jovanovski, Niklas Zilliacus – Grönmark 4 , Karan 4, Semenov 3, Hagman 2, Knopinskii 2, Udd 2, Koskela 1, Gruzinskii 1.