ÅIFK - HC Talinn

Samppalinna

ÅIFK kuritti tahmeaa HC Tallinnia

ÅIFK-HC Tallinn 30-19 (17-7)

Pitkän matkan takaa Turkuun saapunut HC Tallinn esiintyi jonkin verran vajaamiehisenä kun kokoonpanoossa ei ollut kuin kaksi maalivahtia ja yhdeksän kenttäpelaajaa. ÅIFK aloiti ottelun siitä mihin edellinen voitto HIFK:ia vastaan päättyi. Tällä kertaa ei koneen käynnistelyynkään mennyt aikaa, vaan Peik Sjöblom ja Elias Nyman aloittivat heti maalinteon. Tolppien välissä Mirsad Tursunović jatkoi vakuuttavia otteitaan torjuen taas yli 60 % heitoista. Viimeisen seitsemän minuutin aikana nähtiin myös nuorimpien pelaajien hyviä otteita, kun Eero Laine teki kaksi maalia ja hankki yhden 7 metrin heiton ja Jonne Karttunen haastoi oikealta pakilta viroilaispuolustusta reippasti ja teki näyttävän läpiajon ja maalin.

Ottelun kohokohdat. Video: Solidsport

HC Tallinnin pelissä näkyi selvästi joukkueen kapeus. Teknisesti ja taidollisesti mitään puutteita ei pelaajilla ollut millään saralla, mutta vaihtopenkin tyhjyys näkyi alhaisessa pelitempossa, joka teki pelin verrattain helpoksi ÅIFK:n puolustukselle ja hyökkäykselle.

Erätauon jälkeen ÅIFK jatkoi pirteästi vajaat 10 minuutin ajan, mutta loput 20 minuuttia ottelusta oli lähinnä muodollisuus. Pirteimmästä esityksestä vastasi Markus Mattila, joka edellisen ottelun tavoin tuli tolppien väliin ottelun lopussa ja aloitti komeasti peräkkäisillä torjunnoilla. Tämä siivitti kotijoukkueen vauhtiin pelin lopussa ja yleisö saikin nauttia hyvästä käsipallosta ja myös vieraiden parhaat pelaajat Jurgen Rooba ja Kaspar Lees vilauttivat taitojaan. Tunnustuksen ansaitsee myös epäitsekkäästi pelimoottorina pyörinyt Elias Nyman, joka antoi ottelussa 18 maaliin johtanutta syöttöä.

Puolustus pelasi erittäin hyvin, mikä helpotti maalissa pelaamistani.
- Mirsad Tursunović, tähtipelaaja (***)

ÅIFK:n löylytys oli HC Tallinnin toiseksi suurin tappio tällä kaudella. Tässä ottelussa tuli myös Tallinnille vähiten tehtyjä maaleja, mikä kertoo jotain siitä hurmoksesta, joka ÅIFK:n maalivahdeilla on päällä. Tässäkin ottelussa maalivahdit torjuivat yhteensä 53 % kaikista heitoista.

ÅIFK – Mirsad Tursunović, Markus Mattila – Sjöblom 7, Berglund 5, Manderoos 4, Lehvonen 1+3, Laine 3+1, Nyman 2, Karttunen 2, Nyström 1, Georgs 1.
HC Tallinn – Armis Priskus, Marius Aleksejev, – Rooba 5, Lees 5, Mädo 3, Kramm 2, Barylau 2, Turchenko 1, Harju 1.

Ulosajot ja ottelusta sulkemiset

ÅIFK – 5×2 min; Nyman 15', Georgs 18', Karttunen 29', Hammarberg 47', Mattsson 54'.
HC Tallinn – 5×2 min; Barylau 7' 38', Karu 20' 38'(S), Rooba 25', Kramm 51'.

Erotuomarit – Samuel Leandersson, Werneri Kivipato.