Fjärde plats i Aktia Cup i Karis!
Julkaistu: 05.09.2021 10.26

Fyra matcher och två segrar i Aktia Cup.

Bara några plusgrader i luften och men vilken känsla att få spela ”nästa riktig handboll”. Vi inledde säsongen några veckor sedan på Beach Cup hemma i Åbo men nu hade vi möjlighet att spela 6 mot 6 på ett underlag som motsvarade lite mer en riktig plan, än den på Ekvalla sandstrand. Det som gällde i Karis var 2x12 minuters matcher på en konstgräsplan med korta paus mellan halvlekarna. På plats i Karis hade vi 12 spelare. Med var Anni, Casandra, Elma, Elsa, Ester, Jenna, Linn, Neela Siiri, Stella, Tilde och Alva som kom med från vårt storesysterlag 08:orna.

Att vi inte spelat riktig 6 mot 6 handboll sedan november 2020 märktes nog i början men ju längre turneringen gick visade flickorna fin attityd och att de utvecklats massor under Corona uppehållet. Första matchen mot Atlas blev en rätt svår historia. Våra motståndare tappade direkt i början en spelare och då de inte hade några bytesspelare gick vi med på att vi fortsatte med 5 mot 5. Trots detta lyckades flickorna hålla fokus på spelet och vid halvtid hade vi en knapp ledning 6-4. Andra halvlek tappade vi fokusen en del och stundvis såg det ut som Atlas skulle kunna vända matchen. I sista stund satte flickorna foten på gasen och med ett par avgörande mål i slutet fick vi med oss segern 13-11.

Andra matchen spelade vi mot GrIFK, laget som blev vårt sista motstånd säsongen 20-21. Den matchen i Grankulla, november 2020 var en uppvisning av hemmalaget och vi förlorade 24-7. Frågan var hur skulle det se ut nu? Grani spelade bra från start och fort var vi laget som låg under med några bollar. Men, klart var att vi definitivt var ett mycket bättre lag än i november 2020. Från att vi i första matchen var rätt beroende av våra backar var det glädjande att se hur våra kantspelare kom allt mer med i matchen och vi såg flera fina prestationer från alla våra yttrar! GrIFK höll ledningen hela matchen och då vi i de avgörande lägen träffade stolparna och ribban tog våra motståndare med sig en förtjänt seger. Trots förlusten var fiilisen på topp för vi visste att vi kan mer än detta!

Vår tredje match spelades mot Dicken och på spel låg en plats i bronsmatchen. För oss räckte oavgjort för att ta oss till bronsmatchen men flickorna hade bestämt sig att bara en seger duger. Från start tog flickorna hand om taktpinnen och spelade bra såväl i försvaret som i anfallet och fixade fram en seger med siffrorna 11-7. Laget visade framfötterna på alla fronter men värt att nämna är arbetet i försvaret. Aldrig förr har laget kommunicerat på det sätt det gjorde, aldrig förr har de försvarat så bra tillsammans som de gjorde. Det var ett lag med ett stort L

I bronsmatchen fick vi emot oss Akilles från Borgå, ett lag vi under tidigare matcher haft väldigt lite att sätta emot. Flickorna spelade strålande i första halvlek och hade en pausledning med 6-5. I den andra avgörande halvleken fick motståndarna in en extra växel och till slut fick vi se motståndarna gå hem med bronsmedaljerna, slutresultatet 9-13 åt Akilles. I serien skall vi försöka ta revanch!

Vad lärde vi oss av matcherna och vad tar vi med oss till den kommande säsongen? Åtminstone detta skrevs ner i tränarens bok.

• I försvaret behöver vi snabba fötter som håller oss mellan motståndaren och vårt mål
  • Då vi börjat prata i försvaret skall vi bli ännu bättre på det
  • Vi gör motståndarens målvakt bra genom att kasta rakt på denne
  • Ett kast som går över mål ger inga poäng
  • Vi har börjat kasta oss över lediga bollar, det skall vi fortsätta med. Vi vill ha bollen!
  • Vi har duktiga och modiga målvakter, nu skall de få möjlighet att bli ännu bättre! Mera målvaktsträning!
  • Våra spelare är så duktiga att de klarar av att ta egna beslut på plan, fantastiskt! De vet när de lyckas och när de misslyckas. Tränarnas uppgift är inte att styra spelarna på plan utan att träna dem. Spelare som vågar och kan fatta egna beslut har en möjlighet att bli fantastiska handbollsspelare