ÅIFK - PIF  26 - 25

Kupittaa

ÅIFK voittoon trillerissä ja yleisöennätykseen Kupittaalla

ÅIFK-PIF 26-25 (11-15)

Kauden ensimmäinen paikalliskamppailu käytiin lauantaina uudessa Kupitttaan palloiluhallissa, missä ÅIFK järjesti koko päivän mittaisen Derby Day -tapahtuman, jossa juniorijoukkueet aloittivat ottelut aamulla. Jokainen ottelu pelattiin Suomen käsipalloliiton virallisella kansainvälisellä matolla ja kaikki joukkueen kuulutettiin valoshown saattelemana halliin ja maalintekijät saivat nimensä taululle ja yleisön korviin Kupittaan hallin loistavan video- ja äänentoistojärjestelmän kautta. Päivän mittaan pelattiin yhteensä 12 ottelua, joissa Piffenin juniorit kunnostautuivat voittamalla kaikki ottelut.

ÅIFK:n kapteeni Andreas Nyström tulee kentälle valojen välkkeessä savun keskeltä. Kuva: Jouni Lappi.

Piffenin edustusjoukkue tuli otteluun selvästi voittomielellä, vaikka pelaajia oli kokoonpanossa vain yhdeksän. Ottelun ensimmäinen maali kirjattin Andreas Nyströmille, mutta seuraavat kymmenen minuuttia menivätkin Piffenille luvuin 2-6. Ajassa 10:59 Piffen otti taktisen aikalisän ja palasi hetken levättyään uudella vauhdilla kentälle hiljentämään kotiyleisöä. 20 minuutin kohdalla Piffen oli 6-10 johdossa, kun valmentaja Michael Lindblom otti taas lepoa tuovan aikalisän. Sen turvin Piffen juoksikin levänneillä jaloilla 9-15 johtoon seuraavan viiden minuutin aikana. Kotijoukkuetta piti pelissä mukana hyvässä pelivireessä aloittanut Peik Sjöblom, joka teki ensimmäisellä jaksolla puolet joukkueen maaleista. Piffenin moottori oli Aleksa Veselinović kuudella avausjakson maalilla.

Toisella puoliajalla ÅIFK:ta johti edestä joukkueen kapteeni Andreas Nyström, joka toi Alexander Nysténin ja Peik Sjöblomin kanssa kotijoukkueen tasoihin 18-18 kun ottelua oli jäljellä 20 minuuttia. Sen jälkeen esiin nousi Oscar Berglund, jonka maalit veivät ÅIFK:n 24-22 johtoon kun jäljellä oli 9 minuuttia. Piffen oti vielä aikalisän ja pääsi kahdesti maalin päähän; Piffenin Fredrik Lunden kavensi 7 metristä lukemiksi 26-25 kun ottelua oli jäljellä vielä yli kaksi minuuttia ja kun Peik Sjöblom heitti ohi seuraavassa hyökkäyksessä sai yleisö haukkoa henkeään. ÅIFK käytti viimeisen aikalisänsä kun jäljellä oli 16 sekuntia ja onnistui pitämään kaksi pistettä Turussa.

Oi, miten vaikeasksi tehtiin tämä. Ensimmäisessä erässä hukattiin palloa ja tehtiin teknisiä virheitä. Piffen onnistui taktiikassaan, kapealla joukkueella tulivat ja hidastivat pelitempoa. Kaksi pistettä ratkaisevat kuitenkin. Yleisö sai vastinetta rahoille ja koki tasaisen ottelun alusta loppuun.

ÅIFK:n Andreas Nyström, kolme tähteä, 5 maalia.

ÅIFK – Aku Kuusisto, Mirsad Tursunović, Peik Sjöblom 7, Andreas Nyström 5, Oscar Berglund 5, Alexander Nystén 4, Niclas Manderoos 0+2, Robin Mattson 1, Eero Laine 1, Isak Lehvonen 1.
PIF – Markus Mattila, Aleksa Veselinović 8, Fredrik Lunden 4+2, Aleksandar Trenchevski 4, Valter Lehtinen 4, Ilija Krstevski 2, Felix Timgren 1.

Varoitukset: ÅIFK – 2: P. Sjöblom 17′, Mattsson 26′. PIF – 2: Veselinović 7′, Nordqvist 13′.
Ulosajot: ÅIFK – 1×2 min: Manderoos 20′. PIF – 2×2 min: Lunden 20′, Trenschevski 35′.

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Andreas Nyström ÅIFK
** Markus Mattila PIF
* Peik Sjöblom ÅIFK

Erotuomarit: Tapani Kuri, Krister Illman.

Yleisö: 678; ottelussa tehtiin uusi ÅIFK:n yleisöennätys. Edellinen ennätys oli 505 katsojaa, ottelussa ÅIFK-PIF 26.10.2016 Samppalinnan palloiluhallissa.