KyIF - ÅIFK   27 - 35

Kirkkonummen halli (väestönsuoja)

Damerna höll fast i halmstrået

KyIF-ÅIFK 27-35 (15-17)

Åbodamerna spelade på onsdagen sin sista FM-seriematch för säsongen 2017–2018 i Kyrkslätt. Kanariefåglarna tog genast grepp om Kyrkslätt IF med 1-6 efter fem minuters spel. Matchen fortsatte enligt ÅIFK:s vilja och vid 22 minuter stod det 10-16 på tavlan. Mot slutet av halvleken kunde KyIF reducera med Åbo inledde andra halvan av matchen med fart. Efter fem minuters spel var luckan igen fem målm, då Ingrid Lindbom satte in säsongens femtonde raka straff. Ledningen ökade ytterligare till nio mål då Ellen Norrgrann gjorde sitt tolfte mål i matchen.

Matchen tog damerna till andra plats i serien för en stund, men en halv timme senare säkrade SIF sin plats i playoffs med att besegra Atlas på Folksam Arenan i Sjundeå med 28-23 (13-13).